Het publiek in Schaijk blijft veilig op afstand bij de kerstboomverbranding in 2019.
Volledig scherm
Het publiek in Schaijk blijft veilig op afstand bij de kerstboomverbranding in 2019. © B vdlinden

Kerstbomen in rook op, in Berghem, Heesch én Schaijk

BERGHEM/SCHAIJK - De gezellige tijd van kerst en het einde van het jaar is voorbij. En dus moet alles weer opgeruimd worden. Het vervelendste klusje: de kerstboom opruimen en afvoeren. Wie het nuttige met het aangename wil combineren: komende zaterdag is er zowel in Berghem, Heesch als in Schaijk een kerstboomverbranding.

De kerstbomen kunnen in Berghem tussen 14.00 en 16.00 uur worden ingeleverd aan de Hoessenboslaan, bij de T-splitsing met de Wilhelminasingel om precies te zijn. Dat is het land van de familie Van Erp waar om 19 uur het vuur ontstoken wordt, onder het genot van een gratis bekertje chocomel. Er is ook een loterij voor mensen die een kerstboom hebben ingeleverd. De organisatie klinkt in een persbericht enigszins somber: ‘We merken dat er de laatste jaren helaas minder kerstbomen worden aangeleverd. We zouden het bijzonder jammer vinden als deze mooie traditie verloren dreigt te gaan voor Berghem.’

In Schaijk is het concept niet anders. En ook de tijden zijn exact gelijk als in Berghem. Scouting Schaijk maakt het mogelijk dat de kerstbomen kunnen worden bezorgd bij de Sprankel (Louwstraat 26). De verbranding vindt plaats op het veld tussen De Sprankel en aluminiumbouw D'n Boeij. Extra service: in Reek is er een centraal verzamelpunt, bij het voetbalveld De Schene. Die haalt de scouting zaterdag om 17.00 uur op.

In Heesch vindt de kerstboomverbranding plaats aan het einde van de Schoonstraat, voorbij de hockeyvelden. Scouting Heesch tekent voor de organisatie. Het inleveren van de bomen is tussen 13 en 16.30 uur op het grasveldje bij het scoutinggebouw. Om 19.00 uur is er een lampionoptocht vanaf het scoutinggebouw naar het terrein van de kerstbomenverbranding. Om 19.30 uur start de kerstboomverbranding. 

  1. Syrische arts Feisal ziet mensen sterven, maar mag niet werken in Heesch: 'Ik kan niet aanzien hoe mensen lijden’
    PREMIUM

    Syrische arts Feisal ziet mensen sterven, maar mag niet werken in Heesch: 'Ik kan niet aanzien hoe mensen lijden’

    HEESCH - ,,Het is pijnlijk om dagelijks in het nieuws te zien hoeveel mensen sterven door corona, terwijl ik mijn stethoscoop niet mag gebruiken om hun pijn te verlichten.” Feisal Abou (59) werkte meer dan twintig jaar als arts in Syrië en wil dolgraag iets terugdoen voor het land dat hem in Heesch een veilige haven bood. Na weken van strijden ziet hij nu een lichtpuntje om als buitenlandse arts aan de slag te mogen in de coronacrisis.