Volledig scherm
Het kerstverhaal is dit jaar in Oss, Den Bosch en Uden te zien. © BrabantTalent

Kerstverhaal na Oss en Den Bosch nu ook in Uden

OSS/UDEN Na Oss en Den Bosch brengt zangschool BrabantTalent het Kerstverhaal dit jaar ook in de Kruisherenkapel in Uden. Het authentieke verhaal wordt vertelt met teksten en liedjes van deze tijd. De voorstelling is vergelijkbaar met de tv-uitzendingen van The Passion.  

Zangschool BrabantTalent, met ongeveer 80 talentvolle jongeren en jong volwassenen, zingt 4-stemmig, meestal Nederlandstalige liedjes, begeleid door een strijkorkest met vleugel en Ewi-speler (blaasinstrumenten). De songteksten hebben telkens een interpretatie naar het kerstverhaal, bijvoorbeeld ‘Kringloop van het leven’ (uit The Lion King), ‘Nu dat jij er bent’ (Trijntje Oosterhuis), ‘Stil in mij’ (Van Dik Hout) en ‘Welkom’ (Stef Bos).

Een verteller verbindt telkens met een korte toelichting een situatie uit het kerstverhaal met de betreffende liedtekst. Met een sfeervol verlichte kerk in Uden, Oss en Den Bosch en een perfecte geluidsinstallatie duurt de voorstelling bijna 5 kwartier, zonder pauze.                  

De voorstellingen in Uden zijn op 15 en 16 december, in Den Bosch op 21 december in de Sint Janskathedraal en op 22 en 23 december in de St. Jozefkerk in Oss.