Volledig scherm
Een fraaie inzending uit Ravenstein. © #datisoss

Kiekjes van DAT=OSS vormen bonte collectie van favoriete plekjes

OSS - De promotiecampagne Dat=Oss waarbij inwoners online hun favoriete plekjes delen, loopt lekker. Zo'n zestig kiekjes werden geplaatst.

Burgemeester Wobine Buijs prikte een paar weken geleden als eerste het bord Dat=Oss in de grond. Dat deed ze bij een lievelingsplek van haar, molen De Vlijt in Geffen.

Dat was de voorzet voor een promotie-actie. ,,Met deze campagne willen we laten zien hoe mooi onze dorpen zijn en waar we trots op zijn. Dat is de essentie”, sprak ze.

Hoe dan? Ook andere Osse kernen kregen zo’n bord. Het lumineuze idee was dat inwoners ermee ‘aan de haal‘ gingen om er foto’s van te maken op speciale of favoriete plekjes. Om die te delen op internet, onder meer op Facebook.

Volledig scherm
Berghem, de oude boerderij van de familie Den Brok op Tuureind. © #datisoss

In Geffen nam na de ceremonie Geffenaar van het Jaar Harry Peters het bord meteen mee op de fiets. Naar de allereerste boom van het arboretum. Ook in zijn geliefde kerk en op de kerktoren gaf hij het goede voorbeeld. Ook in andere dorpen gaven mensen gehoor aan de uitnodiging ‘Neem mij mee’.

Zo staat de teller inmiddels op een stuk of zestig kiekjes. Geschoten op allerlei plekken. Polder, dijk, monument, stamhuis, achtertuin, kerk, molen, school, Sint of oliebollenkraam als decor.

Volledig scherm
Ook Teeffelen laat zich niet onbetuigd. © #datisoss

Van Keent tot Maren-Kessel. De site Datisoss.nl brengt ze keurig bijeen op een handige landkaart. Daar staan ze allemaal op. Met wat tekst en uitleg.

Zo noemt de Herpense Gonny de Kleijn de Hertogswetering in Herpen één van de mooiste plekjes. ,,Als je hier wandelt met je hond is het zo rustgevend. Het is een stukje prachtige natuur. Echt genieten!”

Volledig scherm
Lithoijen © #datisoss