Volledig scherm
Kloosterstraat 14 in Geffen © Google Streetview

Kinderopvang Het Beertje wil in Geffen naar de Kloosterstraat

GEFFEN - Kinderopvang Het Beertje heeft het oog laten vallen op het markante pand naast De Koppellinck aan de Kloosterstraat in Geffen. Het zou daar graag een buitenschoolse opvang voor basisschoolkinderen willen onderbrengen. Nu zit Het Beertje in een pand aan de Heesterseweg.

Het plan zit nog in een wijde zak. De eigenaren van de kinderopvang, Hannelieke en Margot van der Stappen, hebben de gemeente Oss benaderd met het verzoek het pand te mogen kopen. Destijds is het woonhuis door de gemeente Maasdonk aangekocht om klachten rond de komst van multifunctioneel centrum de Koppellinck te voorkomen. Vanwege de karakteristieke uitstraling is het niet gesloopt en werd het verhuurd.  

De gemeente ziet een buitenschoolse opvang op die plek wel zitten. Want het pand staat direct naast de Koppellinck waarin basisschool De Wissel zit. Zo is het voor de schoolgaande kinderen vlot en veilig bereikbaar.  

Formeel moet de gemeente de bestemming wijzigen, en wel van wonen in maatschappelijk. Maar dat hoeft geen vertraging op te leveren. Want voor voor het verlenen van een omgevingsvergunning is een binnenbocht mogelijk. 

Kinderopvang Het Beertje is actief in Geffen en Heesch. Toen kinderopvang een noodzaak bleek, startte Anita van der Stappen in 1996 met een kleinschalig kinderdagverblijf in Geffen.  Haar dochters Hannelieke en Margot traden in haar voetsporen. 

  1. Krijgt operatie-Alfa in Oss
het criminele broeinest eronder?
    PREMIUM
    COLUMN PLAATS DELICT

    Krijgt operatie-Al­fa in Oss het criminele broeinest eronder?

    Als jonge verslaggever bracht ik begin jaren negentig mijn eerste bezoek aan woonwagenkamp Vorstengrafdonk, gelegen aan de snelweg bij Oss-Oost. Het kamp was al in verregaande staat van ontbinding, want het rijk had besloten dat de grote kampen moesten verdwijnen - het waren broeinesten van criminaliteit. In één van de weinige woonwagens die nog resteerden, sprak ik met de stamoudste van een echte 'reizigersfamilie’. Die had geen goed woord over voor de plannen van de overheid: de verantwoordelijke wethouder was een onvervalste nazi en alle andere bestuurders trouwens ook.