Volledig scherm
Een van de twee gehaakte kerstbomen in de Galerij. © Peter van Erp

Klanten fourniturenwinkel Oss haken kerstbomen: 'Duizend lapjes, drie maanden werk’

OSS - Kerstballen en slingers zijn overbodig. De twee gehaakte kerstbomen in de Galerij, de overdekte winkelstraat in het Osse centrum, zijn van zichzelf al kleurrijk en feestelijk genoeg. Vijftig bollen wol en vlijtige handen zorgden voor de duizend lapjes stof waaruit ze zijn samengesteld.  

De bomen zijn de afgelopen  maanden bij elkaar gehaakt door klanten van Fantasy Fournituren. ,,We hebben er met een stuk of tien mensen drie maanden hard aan gewerkt, zodat ze bij de opening van Winterland klaar waren", vertelt Helene Smits van de betreffende winkel. ,,Soms zat ik in mij eentje te werken aan de handwerktafel, soms waren we met zessen tegelijk bezig.” ROC De Leijgraaf verzorgde de frames waarop het haakwerk is gedrapeerd. 

Haken is tegenwoordig weer populair, weet Smits. Vooral ook om zelf knuffels te fabriceren. Zelf heeft ze een osje en een varkentje in de etalage staan, mascottes van Oss en Heesch.  ,,Dat osje is populair bij toeristen die een aandenken mee willen nemen.” 

  1. Zelfportrettenspecialist Marinus van Nistelrooij opent expositie met gitaarriff van 'Painted Black’

    Zelfpor­tret­ten­spe­ci­a­list Marinus van Nistel­rooij opent expositie met gitaarriff van 'Painted Black’

    LITH/GEFFEN - Tijdens een drukbezochte expositieopening trakteerde geboren Geffenaar én oud-Lithenaar Marinus van Nistelrooij zijn gasten zaterdagmiddag op ouderwets vertolkte riffjes van de Stones-hit 'Painted Black'. En natuurlijk deed de kunstenaar en oud-muzikant dat in Het Hofke van Chantraine te Oud-Turnhout op een gitaar met een kleurrijk zelfportret op de achterkant.