Huisarts Loek van Cruchten (rechts) in gesprek met apotheker Joeri Beek in de centrale hal van gezondheidscentrum Ceres. Op de achtergrond de eigenaren van het gebouw: Sjon Reijers (links) en Roel van Bakel.
Volledig scherm
PREMIUM
Huisarts Loek van Cruchten (rechts) in gesprek met apotheker Joeri Beek in de centrale hal van gezondheidscentrum Ceres. Op de achtergrond de eigenaren van het gebouw: Sjon Reijers (links) en Roel van Bakel. © Van Assendelft/Jeroen Appels

‘Klein ziekenhuis’ Ceres opent z'n deuren in hart van de coronastorm

HEESCH - Van feestelijkheden kan nu natuurlijk geen sprake zijn. Ook al was het maandag nog zo bijzonder dat een groot gezondheidscentrum in gebruik werd genomen. Ceres zit aan de rand van Heesch, maar heeft alles in zich om het medische hart van het dorp te worden. ,,Zo trots dat we dit in ons dorp tot stand hebben kunnen brengen.”

Een paar inderhaast opgeblazen ballonnen die her en der zijn opgehangen. Dat is alle frivoliteit die aangeeft dat er iets te vieren valt in het gebouw op de hoek van de Cereslaan en Bosschebaan in Heesch. Gezondheidscentrum Ceres heeft zijn deuren geopend. Maar in het midden van de coronacrisis is er niemand die behoefte heeft aan festiviteiten rond dit heuglijke moment. ,,Misschien dat we deze zomer of daarna nog een feestelijke opening doen. Het hangt er helemaal vanaf wanneer de epidemie onder controle is”, vertelt Loek van Cruchten, een van de huisartsen die zijn praktijk naar Ceres verhuisde.