Kleine kermismomentjes, daar draait alles om

De Osse kermis is er niet alleen een van de grote attracties en  de volle terrassen, maar vooral ook van de vele mooie 'kleine momentjes’.  Op uitnodiging van het Brabants Dagblad trok fotograaf Fien Kraanen de Osse kermis over om juist die momentjes' vast te leggen.

Volledig scherm
© Fien Kraanen

Die toiletdames, druk klazienerend voor hun geparkeerde nering waar kermisklanten hun plasje dan wel poepje voor een habbekrats kunnen achterlaten, ja, zo'n tafereeltje is nou net wat ze 'kleine momentjes' noemt. En die legt straatfotografe Fien Kraanen (53) het allerliefst in een onbewaakt ogenblik vast.

Waar ze op de Bossche kermis ooit het 'absurdistisch aandoende touwtje trekken' voor de eeuwigheid knipte, raakt de geboren Osse deze avond in de ban van kikkertjes in het water, van zomaar een kassajuf en ontmoet ze haar oud-schoolmeester Henk van Schijndel. ,,Hoe bijzonder!"

 1. Grote mestfabriek Oss: er wordt nog steeds slag geleverd
  PREMIUM

  Grote mestfa­briek Oss: er wordt nog steeds slag geleverd

  OSS - De strijd tussen de gemeente Oss en de provincie over de vestiging van een grote mestfabriek aan de haven mag op het oog geluwd zijn, in de marge wordt nog steeds slag geleverd. Een verzoek van de gemeente om twee oude omgevingsvergunningen voor een nooit gebouwde vergassingsinstallatie in te trekken wordt door de provincie van de hand gewezen. Oss vreest dat OOC straks profijt heeft van de vergunningen bij de aanvraag voor de mestfabriek.
 2. Syrische arts Feisal ziet mensen sterven, maar mag niet werken in Heesch: 'Ik kan niet aanzien hoe mensen lijden’
  PREMIUM

  Syrische arts Feisal ziet mensen sterven, maar mag niet werken in Heesch: 'Ik kan niet aanzien hoe mensen lijden’

  HEESCH - ,,Het is pijnlijk om dagelijks in het nieuws te zien hoeveel mensen sterven door corona, terwijl ik mijn stethoscoop niet mag gebruiken om hun pijn te verlichten.” Feisal Abou (59) werkte meer dan twintig jaar als arts in Syrië en wil dolgraag iets terugdoen voor het land dat hem in Heesch een veilige haven bood. Na weken van strijden ziet hij nu een lichtpuntje om als buitenlandse arts aan de slag te mogen in de coronacrisis.