Kleine kermismomentjes, daar draait alles om

De Osse kermis is er niet alleen een van de grote attracties en  de volle terrassen, maar vooral ook van de vele mooie 'kleine momentjes’.  Op uitnodiging van het Brabants Dagblad trok fotograaf Fien Kraanen de Osse kermis over om juist die momentjes' vast te leggen.

Volledig scherm
© Fien Kraanen

Die toiletdames, druk klazienerend voor hun geparkeerde nering waar kermisklanten hun plasje dan wel poepje voor een habbekrats kunnen achterlaten, ja, zo'n tafereeltje is nou net wat ze 'kleine momentjes' noemt. En die legt straatfotografe Fien Kraanen (53) het allerliefst in een onbewaakt ogenblik vast.

Waar ze op de Bossche kermis ooit het 'absurdistisch aandoende touwtje trekken' voor de eeuwigheid knipte, raakt de geboren Osse deze avond in de ban van kikkertjes in het water, van zomaar een kassajuf en ontmoet ze haar oud-schoolmeester Henk van Schijndel. ,,Hoe bijzonder!"

  1. Klinkt goed, die ronkende taal van de Raadhuislaan
    PREMIUM
    Column

    Klinkt goed, die ronkende taal van de Raadhui­slaan

    Er kwam ronkende taal van de Raadhuislaan deze week. Landerd en Uden waren oncollegiaal. Oss ging níet opdraaien voor de windmolennoodzaak voor de hele regio. Wég met de gemeente Maashorst, en híer met Schaijk. En wég met die negen reuzen van 240 meter op Strijbeemden, we zetten een paar kleintjes neer in de polder, ver weg van alles en iedereen. De regio, van de regionale energie strategie, zoekt het maar lekker uit. Osse wind voor de Ossenaren. En ohja, dat fietspad naar Lith gaat er ook gewoon komen. Fantastisch!