Met de wisentstier valt niet te sollen. Bron  Rene van der Lee
Volledig scherm
PREMIUM
Met de wisentstier valt niet te sollen. Bron Rene van der Lee

Klinkt goed, die ronkende taal van de Raadhuislaan

ColumnEr kwam ronkende taal van de Raadhuislaan deze week. Landerd en Uden waren oncollegiaal. Oss ging níet opdraaien voor de windmolennoodzaak voor de hele regio. Wég met de gemeente Maashorst, en híer met Schaijk. En wég met die negen reuzen van 240 meter op Strijbeemden, we zetten een paar kleintjes neer in de polder, ver weg van alles en iedereen. De regio, van de regionale energie strategie, zoekt het maar lekker uit. Osse wind voor de Ossenaren. En ohja, dat fietspad naar Lith gaat er ook gewoon komen. Fantastisch!

Ik had vroeger verkering in Lith en heb heel wat kilometers gemaakt daar op die Kennedybaan. Het is een bar stuk, zelfs voor jonge verliefde pubers. Saai, recht en winderig. Ze zouden er niet alleen een breder fietspad van moeten maken, maar ook een automatisch fietspad. Zoals die rolbanden op Schiphol. Aan de andere kant, een beetje tegenwind kan ook geen kwaad. In het leven heb je nou eenmaal niet altijd wind mee. Laten we het zoeven maar aan kwieke senioren op elektrische fietsen overlaten. Die zouden zich bovendien te pletter racen, als ze op hun onverantwoord snelle e-bikes ook nog eens over een rollende weg zouden moeten.

  1. Syrische arts Feisal uit Heesch ziet vanaf zijlijn hoe mensen sterven door corona: ‘Ik moet dit land nú helpen’
    PREMIUM

    Syrische arts Feisal uit Heesch ziet vanaf zijlijn hoe mensen sterven door corona: ‘Ik moet dit land nú helpen’

    HEESCH - ,,Het is pijnlijk om dagelijks in het nieuws te zien hoeveel mensen sterven door corona, terwijl ik mijn stethoscoop niet mag gebruiken om hun pijn te verlichten.” Feisal Abou (59) werkte meer dan twintig jaar als arts in Syrië en wil dolgraag iets terugdoen voor het land dat hem in Heesch een veilige haven bood. Na weken van strijden ziet hij nu een lichtpuntje om als buitenlandse arts aan de slag te mogen in de coronacrisis.