Leidekker Freek Bruinsma aan het werk op een van de vijf steiger-etages die rond het torentje op Soeterbeeck zijn gebouwd.
Volledig scherm
Leidekker Freek Bruinsma aan het werk op een van de vijf steiger-etages die rond het torentje op Soeterbeeck zijn gebouwd. © Van Assendelft/Jeroen Appels

Klokkentorentje op voormalig klooster Soeterbeeck wordt opnieuw aangekleed

DEURSEN - Wie vanaf station Ravenstein het pittoreske voetpad richting Deursen neemt kan het niet ontgaan zijn, net zo min als de automobilisten op de Dorpenweg. Het klokkentorentje op voormalig klooster Soeterbeeck staat in de steigers. De piek op het huidige vergader- en conferentiecentrum van de Nijmeegse Radboud Universiteit wordt grondig gerestaureerd. 

 1. Vier tot zes windturbines in Rosmalense polder aan grens met Oss, ‘er is nóg meer aan zonnepanelen mogelijk’
  PREMIUM

  Vier tot zes windturbi­nes in Rosmalense polder aan grens met Oss, ‘er is nóg meer aan zonnepane­len mogelijk’

  DEN BOSCH - Als er dan tóch grote windturbines in de Rosmalense polder moeten komen, zet deze dan op twee kilometer van de bebouwing tegen de de grens van het Osse deel van de polder aan. Dat is volgens Pascal Spelier van de vereniging GROEN inZICHT mogelijk omdat er volgens de berekeningen nog slecht vier of zes windmolens op het grondgebied van Den Bosch nodig zijn.
 1. Wielrenner te water aan het Máximakanaal bij Rosmalen
  Play

  Wielrenner te water aan het Máximakanaal bij Rosmalen

 2. Vrouw rijdt met auto dwars over rotonde en botst op grote kei: brandweer haalt haar uit voertuig
  Play

  Vrouw rijdt met auto dwars over rotonde en botst op grote kei: brandweer haalt haar uit voertuig