Leidekker Freek Bruinsma aan het werk op een van de vijf steiger-etages die rond het torentje op Soeterbeeck zijn gebouwd.
Volledig scherm
Leidekker Freek Bruinsma aan het werk op een van de vijf steiger-etages die rond het torentje op Soeterbeeck zijn gebouwd. © Van Assendelft/Jeroen Appels

Klokkentorentje op voormalig klooster Soeterbeeck wordt opnieuw aangekleed

DEURSEN - Wie vanaf station Ravenstein het pittoreske voetpad richting Deursen neemt kan het niet ontgaan zijn, net zo min als de automobilisten op de Dorpenweg. Het klokkentorentje op voormalig klooster Soeterbeeck staat in de steigers. De piek op het huidige vergader- en conferentiecentrum van de Nijmeegse Radboud Universiteit wordt grondig gerestaureerd. 

  1. Tegenwind voor turbines in polder, voor Rosmalens Belang is 16 windmolens in gehele gemeente de max
    PREMIUM

    Tegenwind voor turbines in polder, voor Rosmalens Belang is 16 windmolens in gehele gemeente de max

    DEN BOSCH - De coalitiepartijen in de Bossche gemeenteraad hebben de komende twee weken nog wel wat te bespreken over een groot windmolenpark in de Rosmalense en Nulandse Polder. Waar D66 en GroenLinks geen enkele moeite hebben om in de polder maximaal 25 turbines te plaatsen, zijn VVD, CDA en Rosmalens Belang gereserveerder. Voor Rosmalens Belang is 16 molens in de gehele gemeente het maximum, dus niet alleen in de polder. ,,De wind is te gast‘’’, benadrukte Guido Smeets nog maar eens.