Keukenmanagers Theo en Arnoud slopen een muurtje, bedieningsmedewerker Coen voert puin af in Hotel de Naaldhof in Oss.
Volledig scherm
PREMIUM
Keukenmanagers Theo en Arnoud slopen een muurtje, bedieningsmedewerker Coen voert puin af in Hotel de Naaldhof in Oss. © Van Assendelft/Jeroen Appels

Koks van Hotel de Naaldhof in Oss verruilen pan en spatel even voor hamer en beitel

OSS - Net als overal in de horeca ligt het werk in de keuken en de bediening bij Hotel de Naalhof dezer dagen vrijwel stil. De koks en obers hebben in plaats daarvan hun werkhandschoenen aangetrokken en treden op als sloopploeg.

Het getjilp van de vogels in de bossen rond De Naaldhof wordt ruw verstoord door het geluid van een boorhamer. In het hotel wordt gehakt en gebroken. Chef-kok Arnoud ratelt een muurtje in een van de hotelkamers aan stukken, ober Coen kruit het puin weg en sous-chef Theo stoot met een breekijzer tegels van de wand. Da’s nog eens iets anders dan een kabeljauw pocheren of een entrecote grillen. Drie weken treedt het horecapersoneel nu al op als sloopploeg. Over zes weken moeten de 34 hotelkamers die nu onder handen worden genomen er als nieuw uitzien.