Koolmonoxide in restaurant en bovenwoning Oss

OSS - De brandweer is in de nacht van zondag op maandag druk in de weer geweest met een melding koolmonoxide in een bovenwoning en een restaurant aan de Kruisstraat in Oss. Rond 01.40 uur ging de koolmonoxidemelder af in de woning boven het restaurant. De oorzaak is nog niet duidelijk.

Brandweerlieden hebben meerdere metingen gedaan in en om het gebouw. In de woning en in het restaurant werden inderdaad verhoogde CO-waarden gemeten. De brandweer vermoedt dat de koolstofmonoxide uit het restaurant afkomstig is, maar kon de precieze oorzaak niet achterhalen.

Maandagmiddag komt er een gespecialiseerd team verder onderzoek doen in het restaurant. Wanneer het etablissement weer open gaat, is nog niet duidelijk. 

Volledig scherm
Koolmonoxide in bovenwoning en restaurant in Oss © Foto Mallo / Gabor Heeres
  1. Gesteggel over rotonde óf stoplichten aan de Graafsebaan Heesch bij Raad van State
    PREMIUM

    Gesteggel over rotonde óf stoplich­ten aan de Graafse­baan Heesch bij Raad van State

    DEN HAAG/HEESCH – Een gewone kruising met verkeerslichten is goedkoper en net zo veilig, zo niet veiliger dan de geplande rotonde op de Graafsebaan in Heesch. Dat beweerde een verkeersdeskundige die is ingeschakeld door de Bomenstichting vrijdag tijdens een spoedprocedure bij de Raad van State. Een gemeentewoordvoerder betoogde echter dat juist een rotonde veiliger is en veel beter voldoet aan de doelstellingen ter plekke, ook al moeten daarvoor twee monumentale eiken verdwijnen.