Volledig scherm
PREMIUM
De houtskoolgrill in restaurant Sunrise Argentina is de meest waarschijnlijke bron van het giftige koolmonoxidegas bij de bovenburen. © Peter van Erp

Koolmonoxidespoor leidt naar houtskoolgrill van restaurant in Oss: ‘Maar ernst situatie dringt niet door’

OSS - De houtskoolgrill van restaurant Sunrise Argentina is de meest waarschijnlijke bron van de opeenvolgende koolmonoxide-emissies in de Osse Kruisstraat. ,,De ernst van de situatie lijkt maar niet door te dringen tot deze restauranthouder.” 

Michiel van de Ven weet inmiddels uit ervaring hoe het alarm van zijn koolmonoxidemelder klinkt. Voor de vierde keer in anderhalve week tijd begon het apparaat ‘s nachts te piepen. ,,De eerste keer was vorige week donderdag. Ik dacht dat de batterij leeg was en heb 'm slaapdronken uitgezet. De nacht erna heeft mijn vriendin hetzelfde gedaan, hoorde ik achteraf.” De derde keer dat het apparaat begon te piepen werd het alarm wel serieus genomen. ,,De meter van de brandweer begon direct na binnenkomst te piepen. We moesten meteen naar buiten.” 

  1. Spoordrama Oss: gemeente plaatst monument, nabestaanden en slachtoffers ontvangen donaties
    VIDEO

    Spoordrama Oss: gemeente plaatst monument, nabestaan­den en slachtof­fers ontvangen donaties

    OSS - Op 20 september, precies een jaar na het spoordrama in Oss, onthult de gemeente een monument voor iedereen die een kind heeft verloren. Het gedenkteken krijgt de naam Vlinderboek en komt te staan in het Elzeneindpark, hemelsbreed ongeveer een kilometer van de spoorwegovergang waar het ongeluk met de elektrische bakfiets zich voltrok. Drie meisjes en een jongen (4, 4, 6 en 8 jaar) overleefden de aanrijding niet. Een vijfde kind en de bestuurster raakten zwaargewond.