Volledig scherm
PREMIUM
De opening van Duurzaamheidsplein Oss in mei. Fotograaf: Van Assendelft/Jeroen Appels © Van Assendelft

Kringloop droomt van eigen bouwmarkt op nóg groter Duurzaamheidsplein Oss

OSS - Aan ambities geen gebrek op het nieuwe Duurzaamheidsplein in Oss, waar het kringloopbedrijf en de milieustraat nauwer samenwerken dan ooit. Volgende doelen: een koffiehoek à la Brownies & Downies en een bouwmarkt met tweedehands spullen.

Jacob Mackenbach draait zijn auto het Osse Duurzaamheidsplein op. Hij heeft twee keuzes: doorrijden naar de blauwe containers van de milieustraat of al stoppen bij de nieuwe innamehal van het kringloopbedrijf. Hij kiest voor het tweede, opent zijn achterklep en haalt er een stoffige doos uit. Oude schoenen, weegschaal, servies van zijn moeder - allemaal voor de kringloop. ,,Ik heb thuis altijd geleerd dat je iemand moet helpen als je dat kan.”

  1. Klinkt goed, die ronkende taal van de Raadhuislaan
    PREMIUM
    Column

    Klinkt goed, die ronkende taal van de Raadhui­slaan

    Er kwam ronkende taal van de Raadhuislaan deze week. Landerd en Uden waren oncollegiaal. Oss ging níet opdraaien voor de windmolennoodzaak voor de hele regio. Wég met de gemeente Maashorst, en híer met Schaijk. En wég met die negen reuzen van 240 meter op Strijbeemden, we zetten een paar kleintjes neer in de polder, ver weg van alles en iedereen. De regio, van de regionale energie strategie, zoekt het maar lekker uit. Osse wind voor de Ossenaren. En ohja, dat fietspad naar Lith gaat er ook gewoon komen. Fantastisch!