Volledig scherm
De opblaasbare stormbaan ligt ook dit jaar weer in het wedstrijdbad van Golfbad Oss. © archieffoto Peter van Huijkelom

Laatste keer Zwemvierdaagse Oss in herfstvakantie

OSS - Stichting Zwemvierdaagse Oss gooit het bijltje erbij neer. Deze herfstvakantie organiseert de stichting het evenement in het Golfbad voor de laatste keer. Het Golfbad neemt de organisatie over, maar kiest voor de eerste week van de zomervakantie als nieuwe datum. 

,,We vinden de Zwemvierdaagse te waardevol om verloren te laten gaan", verklaart directeur Peter Jongsma van het Osse Golfbad. ,,Maar de herfstvakantie is voor ons sowieso al een drukke tijd met veel recreatieve zwemmers. We hebben ons verdiept in vergelijkbare evenementen in het land en ontdekt dat deze op veel plaatsen in de eerste week van de zomervakantie worden gehouden.”

Tijdens de Zwemvierdaagse kunnen deelnemers een medaille verdienen door in vier dagen tijd een bepaald aantal baantjes te trekken. Daarnaast zijn er in de loop der jaren allerlei activiteiten en spelelementen bijgekomen. Zo is er een stormbaan, bommetjeswedstrijd en een afsluitingsfeest. Er nemen elk jaar circa driehonderd mensen deel aan de Zwemvierdaagse.