Buitenles dag bij Kidion in Volkel. Op de foto leggen leerlingen van groep 7 een parcours af op de fiets. (Rechts juf Femke Raijmakers)
Volledig scherm
Buitenles dag bij Kidion in Volkel. Op de foto leggen leerlingen van groep 7 een parcours af op de fiets. (Rechts juf Femke Raijmakers) © Jeroen Appels/Van Assendelft

Leerlingen basisonderwijs volgen buiten les, want het is Nationale Buitenlesdag! In Volkel klimmen ze op de fiets, in Oss doen ze buiten-dictee

VOLKEL/OSS De zesde Nationale Buitenlesdag deze dinsdag! Bij kindcentrum Kidion in Volkel legden alle leerlingen een parcours op wieltjes af, het voertuig mochten ze zelf bedenken. De school wilde hiermee aandacht vragen voor het belang van verkeersveiligheid.  

 1. Piepjonge bedrijven verlossen Brabant van coronaslot: ‘Maar wij zijn niet de cowboys’
  PREMIUM

  Piepjonge bedrijven verlossen Brabant van coronaslot: ‘Maar wij zijn niet de cowboys’

  DEN BOSCH - SpoedtestCorona en Wij Testen Op Corona. Zo heten de piepjonge bedrijven die nu de grote taak krijgen om Brabant van het coronaslot te halen. Half mei openen ze meerdere locaties voor de toegangstesten die dan nodig zijn om weer naar theater, bioscoop, popzaal, festival of voetbalstadion te mogen. Dat alles onder de vlag van Stichting Open Nederland, die gaat over Testen voor Toegang.
 1. Brabanders tanken massaal in België: 'Het scheelt 15 tot 20 cent per liter'
  Play

  Brabanders tanken massaal in België: 'Het scheelt 15 tot 20 cent per liter'

 2. Bierbrouwen in Brabant: 'Het is heel mooi om hier een bierbrouwerij te hebben'
  Play

  Bierbrou­wen in Brabant: 'Het is heel mooi om hier een bierbrouwe­rij te hebben'