Leerlingen Het Hooghuis maken kokertjes voor boodschappen aan de toekomst, wethouder Oss helpt mee

VideoOSS - Hij hoopt het in zijn leven niet meer mee te maken, de 61-jarige techniekdocent Wim van Dorst van Het Hooghuis locatie ZuidWest. Meemaken dat de kokers die in januari onder de nieuwe rotonde bij Museum Jan Cunen worden gelegd weer worden opgegraven. 

In de kokers zullen basisschoolleerlingen nog boodschappen voor Osse mensen in de toekomst stoppen. ,,Het duurt toch wel minimaal vijftig jaar dat die rotonde weer eens op de schop gaat", schat Van Dorst in. 

Techniekleerlingen van Het Hooghuis locatie ZuidWest maken de stalen kokertjes bij Baaijens Constructie in Oss waar straks de boodschappen en berichten in komen. Ze lassen wat af. ,,Erg leuk om te doen", zegt Riley Reijnders (18).  Wethouder Kees van Geffen ging donderdag zelf even kijken bij de leerlingen en meehelpen. Lassen was voor hem nog iets nieuws en hij moest ook nog even andere kleren aan. De leerlingen leerden hem snel wat kneepjes van het vak. 

Op 7 januari wordt de nieuwe rotonde bij Museum Jan Cunen geopend. Rond deze tijd stoppen de basisschoolleerlingen de kokertjes in de grond. Op de rotonde zelf komt een grote replica van het vermaarde Osse kromgebogen zwaard. Ook dat wordt bij Baaijens Constructie in Oss gemaakt.

Volledig scherm
De kokertjes die onder de rotonde bij Museum Jan Cunen in Oss zullen worden verstopt met boodschappen aan de toekomst. © Tom Vos
Volledig scherm
Wethouder Kees van Geffen met leerlingen techniek van het Hooghuis bij Baaijens Constructie in Oss. Zij lassen de kokers in elkaar. In de kokers komen boodschappen voor mensen in de toekomst. © Tom Vos
  1. Oude Unox-winkel niet beschikbaar als onderkomen Osse modelbouwvereniging De Wissel

    Oude Unox-win­kel niet beschik­baar als onderkomen Osse modelbouw­ver­e­ni­ging De Wissel

    OSS - Modelbouwvereniging De Wissel hoeft niet te rekenen op het voormalige Unox-fabriekswinkeltje aan de Gasstraat in Oss als nieuw onderkomen. Volgens voorzitter Jan van Berkensteijn van de Wissel heeft hij dat van eigenaar Zwanenberg Food Group te horen gekregen. ,,Heel, heel, heel jammer", reageert hij. ,,Voor ons zou het een erg mooie locatie zijn geweest. Het pandje is tenslotte een gemeentelijk monument.”