Volledig scherm
PREMIUM
Bij de Voedselbank is het zo druk dat er nu met afhaaltijden gewerkt wordt. © Voedselbank Oss

Lege ruimte in Osse centrum: maak armoedepop-up

ColumnMorgen begint december en iedereen heeft koopkoorts. Met black friday-stuipen. Is er in al die leegstand in het Osse centrum niet een mogelijkheid om aandacht te besteden aan armoede? Kunst is leuk hoor, maar er met honger naar kijken niet. Ik mis een plek waar scholen op bezoek kunnen komen voor les in armoede en solidariteit. Noem het pop-up, als dat helpt.

Quote

Er zijn meer dan tweehon­derd van die pasjes uitgedeeld in Oss. Dat zijn héél véél mensen.

Ik was namelijk deze week bij de voedselbank, voor het eerst van mijn leven. Om een pakket op te halen voor een mevrouw uit mijn dorp die in de verdrietige omstandigheden was geraakt, dat zij er een beroep op moest doen. Ik kreeg een pasje met een 3 erop, ze woont niet alleen. 

Dus ik kreeg anderhalve liter melk, en drie broden, een hele stapel diepvriesmaaltijden, tomaten, een zak andijvie en allerlei blikjes, potjes en zakjes die ik door de drukte niet kon bestuderen voordat ik ze in mijn tas propte. Er zijn meer dan tweehonderd van die pasjes uitgedeeld in Oss. Sommige met een 1 erop, maar ook met 3'en, en 5'en. Dat zijn dus héél véél mensen.