Volledig scherm
PREMIUM
© Michel van Bergen

Lieve Sint, ik heb nog wel wat wensen

ColumnStoomboot opgepoetst? Ik hoop wel dat er ook ergens een elektrische motor in die boot zit, een stroomboot dus, want stikstof is nogal een dingetje hier tegenwoordig. In Berghem zijn ze al druk bezig met lampjes voor de verlichte intocht volgende week, het wordt een spektakel. Om u gunstig te stemmen uiteraard. En dat is wel nodig, want we hebben nogal een verlanglijstje.

Speeltuinen

- Een paar extra overdekte speeltuinen in de regio. Aangezien de leraren nog steeds niet hebben wat ze willen, voorzie ik nogal wat onverwachte vrije dagen. Graag zonder plakkerige ranjabekers en smoezelige wc’s.

  1. Krijgt operatie-Alfa in Oss
het criminele broeinest eronder?
    PREMIUM
    COLUMN PLAATS DELICT

    Krijgt operatie-Al­fa in Oss het criminele broeinest eronder?

    Als jonge verslaggever bracht ik begin jaren negentig mijn eerste bezoek aan woonwagenkamp Vorstengrafdonk, gelegen aan de snelweg bij Oss-Oost. Het kamp was al in verregaande staat van ontbinding, want het rijk had besloten dat de grote kampen moesten verdwijnen - het waren broeinesten van criminaliteit. In één van de weinige woonwagens die nog resteerden, sprak ik met de stamoudste van een echte 'reizigersfamilie’. Die had geen goed woord over voor de plannen van de overheid: de verantwoordelijke wethouder was een onvervalste nazi en alle andere bestuurders trouwens ook.