Volledig scherm
PREMIUM
Een ándere lijn naar Den Bosch © Arriva

Lijn 662 is droeve dood gestorven

Bij de dorpspompLijn 662 is niet meer. Kruis erover. Een droeve dood gestorven. Of liever gezegd: geëuthanaseerd door Arriva. Wég rechtstreekse busverbinding tussen Maren-Kessel en Den Bosch dus. 

Vooral hoofdstedelijke studenten, nog steeds thuiswonend bij paps en mams in hun vertrouwde 'MK', zijn de dupe. Want ook al belooft de busmaatschappij dat de aansluiting op de trein van Oss naar 's-Hertogenbosch verbetert, voor het studentenkorpsje is het balen in kapitalen.

  1. Krijgt operatie-Alfa in Oss
het criminele broeinest eronder?
    PREMIUM
    COLUMN PLAATS DELICT

    Krijgt operatie-Al­fa in Oss het criminele broeinest eronder?

    Als jonge verslaggever bracht ik begin jaren negentig mijn eerste bezoek aan woonwagenkamp Vorstengrafdonk, gelegen aan de snelweg bij Oss-Oost. Het kamp was al in verregaande staat van ontbinding, want het rijk had besloten dat de grote kampen moesten verdwijnen - het waren broeinesten van criminaliteit. In één van de weinige woonwagens die nog resteerden, sprak ik met de stamoudste van een echte 'reizigersfamilie’. Die had geen goed woord over voor de plannen van de overheid: de verantwoordelijke wethouder was een onvervalste nazi en alle andere bestuurders trouwens ook.