De geheime proef tijdens de afgelopen Hisse Kwis.
Volledig scherm
De geheime proef tijdens de afgelopen Hisse Kwis.

Lith en Heesch fleuren paasweekend op met speciale editie van dorpskwis

LITH/HEESCH - Het coronavirus zet een streep door veel paasactiviteiten. Daarom komen de organisatoren van de Lithse én de Hisse kwis komend weekend met een speciale editie van hun jaarlijkse dorpskwis. Die is veilig thuis te maken. 

Allereerst is Lith aan de beurt. Op de website van de plaatselijke dorpskwis verschijnt op zaterdagavond vanaf 20.00 uur elke tien minuten een reeks nieuwe vragen. Twee uur lang mogen teams uit de voormalige gemeente Lith speuren naar de juiste antwoorden. De prijsuitreiking volgt direct vanaf 22.30 uur. Er kunnen maximaal honderd teams meedoen. De teller staat al voorbij de vijftig. 

In Heesch pakken ze het iets anders aan. Daar verschijnen de kwis en het antwoordformulier op zondagmorgen om 10.00 uur online. Pas op maandagavond om 22.00 uur sluit de kwis. Deelnemers hebben dus twee volle dagen de tijd om de vragen te beantwoorden. 

Gratis en voor niks

Daarmee doen de kwissen in Lith en in Heesch wel wat denken aan de pubquizen, die nu ook noodgedwongen online worden voortgezet. Deelname is komend weekend in beide dorpen gratis. Zowel in Lith als in Heesch is er een (ludieke) prijs te winnen.