Volledig scherm
PREMIUM
De boodschap in Lith is helder: nee tegen windmolens en zonnevelden. © Maarten van de Rakt

Lith strijdt tegen windmolens: ‘Stop onmiddellijk met dit idiote plan’

LITH - Volle bak in de Hertog Jan in Lith. Inwoners pikken het niet dat in hun polder een partij windmolens en zonnevelden komen. ‘Stop onmiddellijk met dit idiote plan'.

Het moest woensdag een constructieve avond worden, de sessie in Lith over het project Duurzame Polder van de gemeenten Oss en Den Bosch.  ,,We willen weten wat er leeft”, beloofde de gespreksleider. Dat kwam niet uit de verf. De volle zaal werd bijgepraat. De Actiegroep Behoud Lithse Polder kreeg er een eigen hoekje én de kans om vragen te stellen. Standvastig dwong ze wat extra spreektijd af. 

  1. Klinkt goed, die ronkende taal van de Raadhuislaan
    PREMIUM
    Column

    Klinkt goed, die ronkende taal van de Raadhui­slaan

    Er kwam ronkende taal van de Raadhuislaan deze week. Landerd en Uden waren oncollegiaal. Oss ging níet opdraaien voor de windmolennoodzaak voor de hele regio. Wég met de gemeente Maashorst, en híer met Schaijk. En wég met die negen reuzen van 240 meter op Strijbeemden, we zetten een paar kleintjes neer in de polder, ver weg van alles en iedereen. De regio, van de regionale energie strategie, zoekt het maar lekker uit. Osse wind voor de Ossenaren. En ohja, dat fietspad naar Lith gaat er ook gewoon komen. Fantastisch!