In MFC De Snoeck wordt de Lithse Revu opgevoerd. Dit jaar onder de titel Operatie Ziekenhuis. Een scene uit het ziekenhuis De Laatste Zucht.
Volledig scherm
In MFC De Snoeck wordt de Lithse Revu opgevoerd. Dit jaar onder de titel Operatie Ziekenhuis. Een scene uit het ziekenhuis De Laatste Zucht.

Lithse Revue: humor, slappe klets en verbroedering

LITH - Voor de 34e keer zette de Lithse Revue een voorstelling op de planken. Dit keer was ziekenhuis De Laatste Zucht het decor voor allerlei komische verwikkelingen.

Dat ziekenhuis waar patiëntenervaringen van groot belang zijn, is op sterven na dood en ook de naam moet op de schop. Een marketingmannetje wordt binnengehaald en die heeft de oplossing: 'Ziek zijn moet weer leuk worden', onder meer door de inzet van twee hilarische maar wel beschonken cliniclowns.

Het laatste novemberweekend staat in Lith sinds 1986 vast als het Lithse Revueweekend. De 2019-editie is voor het eerst in MFA De Snoeck en dat is wennen, weet ook voorzitter Rob van den Hurk: ,,Het is hier allemaal moderner maar we moeten wel werken met een kleinere zaal dan die in De Hoeve, zodat we minder bezoekers kunnen ontvangen. Staat tegenover dat we nu wel drie keer uitverkocht zijn. Het geheim van dat succes ? Enthousiasme, lokaal bekende acteurs en actrices en een avondje ongecompliceerd vermaak. Er is zelfs een vast groepje van voormalig Lithenaren dat al ruim 25 jaar naar de revue komt. We merken het succes ook aan de kaartverkoop die in de voorverkoop loopt als een trein. Daarbij hebben we een jonge club mensen die zich na carnaval aan de teksten zet, om vanaf augustus te repeteren voor dit eindresultaat.‘’

Adrie van Amstel is vaste bezoeker van de Lithse Revue. De verrichtingen op het podium maken hem trots: ,,Gezien de mogelijkheden in het MFA halen ze het maximale eruit. Het is altijd weer een ontspannend avondje, geen zwaar stuk maar vol met rake teksten. Je merkt het ook aan de enthousiaste reacties van het publiek. Daarbij verbroedert de revue, want je ziet hier veel bezoekers uit de hele voormalige gemeente Lith.‘’