Stockfoto van een drugslab.
Volledig scherm
Stockfoto van een drugslab. © Bart Meesters/Meesters Multi Media

Loods drugslab in Reek gaat jaar op slot

REEK - De loods aan de Helstraat in Reek waar de landelijke recherche op vrijdag 19 juli een groot drugslab ontdekte, gaat vanaf 5 september een jaar op slot.  Dat deelde Marnix Bakermans deze woensdagavond tijdens een informatieavond mee aan de omwonenden van het lab.

 Voorwaarde is volgens hem wel dat de eigenaar van de loods geen bezwaar maakt. De 33-jarige bewoner verklaarde vlak na de vondst tegenover het Brabants Dagblad dat hij niet wist dat er in zijn loods drugs werden vervaardigd.  De man is, voor zover de burgemeester en de lokale politie weten, niet gearresteerd. 

Quote

Kennelijk wist de politie al voldoende. Toch kunnen wij achteraf misschien wel wat vertellen

buurtbewoonster

Bakermans maakte de buurt duidelijk dat hij niet de mogelijkheid heeft ook het woonhuis te sluiten. ,,We doen het maximale, maar we zijn eerder op de Graspeel drie keer teruggefloten", zei hij. 

Buurtonderzoek

Het onderzoek naar het drugslab en de inval waren een zaak van de landelijke politie. De wijkagent was daar niet in gekend, zo bleek tijdens de door gemeente en politie georganiseerde informatieavond.  Diverse omwonenden vragen zich af waarom de politie nog steeds geen buurtonderzoek heeft gehouden. ,,Kennelijk wist de politie al voldoende. Toch kunnen wij achteraf misschien wel wat vertellen", zei een vrouw. 

Landelijke politie

Wijkagent Bart Klösters antwoordde dat ook het onderzoek geheel in handen is van de landelijke politie. Duidelijk werd dat in de omgeving een gevoel van onveiligheid heerst.  Zo vragen buurtbewoners zich af of er nog chemisch afval in de put zit en hoe groot de gezondheidsrisico's zijn.  

Onderbuikgevoelens

Op een verzoek van Klösters om alert te blijven en bij onderbuikgevoelens de politie in te lichten, reageerde een van de aanwezigen: ,,Toen er enkele jaren geleden een illegale autospuiterij in dezelfde loods werd ontdekt, heb ik herhaalde malen gewaarschuwd. Ze deden er niks mee.”