Lulboompop op zijn Hollywoods.
Volledig scherm
Lulboompop op zijn Hollywoods. © Van Assendelft

Lulboompop haalt voor negende editie Drukwerk en Wild Romance naar Megen

MEGEN - Vol trots kondigen de organisatoren van het Megense festival Lulboompop twee headliners aan: Drukwerk met Harry Slinger en Wild Romance, de band van Herman Brood. 

Festival Lulboompop vindt voor de negende maal plaats in Megen op vrijdag 26 en zaterdag 27 juni. Het jaarlijks terugkerende evenement dankt zijn naam aan de ‘lulboom‘ aan de Maasdijk. De boom staat er al meer dan tachtig jaar en is een ontmoetingsplek voor jong en oud. Men komt er bij elkaar om even bij te kletsen, vandaar de naam.

Drukwerk was in de jaren '80 een populaire Nederlandstalige band. Bekend van hits als ‘Je loog tegen mij’, ‘Schijn 'n lichtje op mij’ en ‘Marianneke’. De band onder aanvoering van Amsterdammer Harry Slinger heeft een nieuwe samenstelling, onder meer met zoon Bram. Voor het eerst sinds 1987 is er een nieuw album uitgekomen: ‘Tegen beter weten in’. Ter ere van het veertigjarig jubileum toert Drukwerk nog eenmaal door Nederland. 

Wild Romance kende met zanger Herman Brood successen rond 1980. Met nummers als ‘Saturday night’ en ‘Never be clever’. De gitaristen Danny Lademacher en David Hollestelle zijn nog steeds van de partij. Frontman is Edgar Koelemeijer. Ook Wild Romance heeft een nieuw album opgenomen: ‘No Time’.