Het optreden van Ruizzz tijdens de Rockronde Oss in café Rebel, met de kenmerkende oranje stropdas.
Volledig scherm
PREMIUM
Het optreden van Ruizzz tijdens de Rockronde Oss in café Rebel, met de kenmerkende oranje stropdas. © Thomas Segers/Van Assendelft

Lustrum van Osse Rockronde:’We bedanken met bier en plezier’

OSS - De Osse Rockronde beleefde dit weekeinde het eerste lustrum. Tien rondtrekkende bands speelden in zes kroegen. ,,Het hoeft echt niet veel te kosten."

Quote

Er is eigenlijk te weinig te doen hier. Wij plukken de dagen als er wél iets te doen is

Patricia Kanters

Kroegtijgers? Ja, dat zijn ze en de vijfde editie van de Osse Rockronde pikken ze 'vaneiges' mee. Centrumbewoners Patricia Kanters (30) en haar partner Maikel Martens (47) zouden het liefst elk weekeinde livebandjes in hun favoriete cafeetjes zien optreden. ,,Wat dat betreft is er eigenlijk te weinig te doen hier en verdwijnen evenementen als 'Muziek bij de buren'. Daarom is het fijn dat die mannen van de Rockronde hun initiatief doorzetten, waar de Popronde niet meer naar Oss wil komen omdat die geen subsidie krijgt. Maar waarvoor hebben ze daar dat geld dan nodig? Moet er weer iemand aan verdienen? Nou, wij plukken de dagen als er wél iets te doen is", rebbelt het setje voor café Hei & Ikke 2.0 door elkaar heen.

Mede-organisatoren Roy Thijssen (38) en Mark Heesbeen ('idem') snappen de naamsverwarring met bijbehorende subsidieperikelen. ,,Vooropgesteld", wil Heesbeen gezegd hebben, ,,wij vinden het ook gruwelijk zonde dat de Popronde dit jaar niet meer naar Oss komt. Da's ook prima muziek, maar van een andere orde. Hier staan vandaag stuk voor stuk liefhebbers uit tien bands, die het gewoon leuk vinden om in een kroeg te spelen. Niet per se aanstormend talent dus."