Volledig scherm
Vorig jaar lukte het de gemeente Oss nog om enkele attracties naar Macharen te halen; dit jaar organiseert het dorp zijn eigen kermisfeesten. © archief Mari van Rossem

Macharen organiseert eigen kermis mét dorps-BBQ en lunch

MACHAREN - ,,Een dorpsfeest met kermisthema. ” Zo betitelt Theo Breuring, als een van de aanjagers van de Macharense kermis 2.0, de festiviteiten dit weekeinde in de Polderstraat. ,,Nu de gemeente haar handen van onze dorpskermis heeft afgetrokken, zijn we met een eigen werkgroep aan de slag gegaan. Deze tweedaagse is daarvan het resultaat. Overigens wel met subsidie van gemeente en dorpsraad. De belangstelling is enorm.”

Voor het eerst organiseert het dorp dus zijn eigen kermisfeesten waarbij de inwendige mens een belangrijke rol is toebedeeld. De BBQ-teller gaat richting driehonderd deelnemers op zaterdag en ook de zondagse lunch kan vanaf 13.00 uur rekenen op zo'n 120 Macharenaren, rekent Breuring voor. ,,Tegelijkertijd zijn er op beide dagen voor de kleuters, peuters, basisschoolleerlingen en ook de wat oudere jeugd meerdere attracties: zweefmolen, springkussen, stormbaankasteel, treintje en bungeespringen zijn gratis. En op zondag is er een rodeostier én is er een wedstrijdje kratjesduwen voor drietallen.”

Maar eerst is er deze zaterdag het traditionele kinderstraatfeest, in de Dorpstraat, vanaf 14.30 uur.  ,,Twee uur later wandelen we, muzikaal ondersteund door de fanfare, richting feestterrein.”

  1. Zwijsen en Fioretti College in de ‘prijzen’: allebei het predicaat excellent; ook feest bij Kentalis in Oss

    Zwijsen en Fioretti College in de ‘prijzen’: allebei het predicaat excellent; ook feest bij Kentalis in Oss

    VEGHEL/OSS - Feest op het Zwijsen College en het Fioretti College in Veghel. Beide middelbare scholen hebben samen met zo’n dertig andere middelbare scholen in Nederland het predicaat ‘excellent’ van het ministerie van Onderwijs ontvangen. Dat krijgen ze voor bepaalde onderdelen van de school. Ze mogen de in de wacht gesleepte titel drie jaar voeren. Ook Kentalis Compas College in Oss ‘viel in de prijzen’.