Maker van mysterieus boekje Osse school gevonden

VideoOSS - Bingo! Stijn van Gaal, student aan de Hogeschool der Kunsten (HKU) in Utrecht, is de maker van het mysterieuze boekje waarover het Brabants Dagblad vrijdag berichtte. 

Quote

Ik heb het altijd bij me om iets te kunnen tekenen

Stijn van Gaal

Een boekje dat twee leerlingen van de Hertogin Johannaschool aan de Aalbersestraat in Oss net buiten het schoolplein hadden gevonden.  Het is een album vol prachtige tekeningen, van onder meer Amsterdamse stadsgezichten, maar zonder naam of adres erin. 

De 21-jarige student is erg blij dat zijn boekje teruggevonden is. ,,Het stond voor de helft vol. Ik heb het altijd bij me om iets te kunnen tekenen.” 

Ruim maand geleden verloren

Stijn denkt dat hij het boekje ruim een maand geleden in de trein was verloren. ,,Ik was onderweg van mijn ouders in Oss, via station West, naar Haarlem. Daar aangekomen kon ik het boekje niet vinden. Vervelend, dus deed ik er meteen aangifte van bij de NS. Dat leverde niks op. Kennelijk ben ik het boekje onderweg op de fiets verloren.” Nota bene vlakbij de basisschool waar hij vroeger zelf naartoe ging. 

Hij krijgt het boekje deze vrijdagmiddag terug van zijn vroegere lerares uit groep 2, Trees Smits, die zich over het album ontfermd had.  ,,Erg leuk dat we Stijn hebben gevonden. En wat toevallig dat ik hem in de klas heb gehad", reageert ze uitgelaten. Ze is ook nog eens de cultuurcoördinator van de school. Maar over twee maanden gaat ze met pensioen. ,,Mooi dat ik dit mag meemaken.”

Volledig scherm
Juf Trees met het mysterieuze boekje. © Van Assendelft
Volledig scherm
Prachtige aquarellen van De Waag en filmmuseum Eye in Amsterdam. © Roy van der Lee/BD
Volledig scherm
Stijn van Gaal is de maker van het mysterieuze boekje. © Facebook
Volledig scherm
Stijn van Gaal heeft zijn boekje weer terug. Hij kwam het met familie ophalen op de Hertogin Johannaschool locatie Aalbersestraat. Rechts naast hem een verheugde Trees Smits, de juffrouw die zich over het boekje had ontfermd. © Tom Vos/BD