Volledig scherm
PREMIUM
Schilder Willie Manders (achter), zijn inzending voor de Rembrandtwedstrijd en model Bas Hopman (rechts). © Van Assendelft

'Man met helm' resultaat van Schaijkse creativiteit

Cultuur in de regioSCHAIJK - In deze rubriek bijzondere culturele zaken. Vandaag: Willie Manders' geschilderde inzending voor 'Lang Leve Rembrandt'.

Voor zijn 'Man met helm' kroop-ie niet alleen in het DNA van Rembrandt van Rijn, kunstschilder Willie Manders vermengde het fijntjes met dat van 'staalmeester' Bas Hopman. Dan krijg je oud vaderlands barok met een modern mespuntje Schaijkse creativiteit. En juist daarmee geraakte de 74-jarige Manders in de finale van de door het Rijksmuseum uitgeschreven zomertentoonstelling Lang Leve Rembrandt. 

  1. ‘Als een roze sprinkhaan tussen een hele kudde groene’
    Column

    ‘Als een roze sprinkhaan tussen een hele kudde groene’

    OSS - Hoewel mijn eigen eenmalige deelname aan de Kako, lang, lang, geleden, geen daverend succes was, had ik het geweldig gevonden als mijn kinderen wél van het kinderkampsoort geweest waren. Twee keer fietste ik een week lang met ze door het bos naar de plaatselijke variant, ze ijs, snoep, een overdosis Netflix en alles wat god nog meer verboden heeft in het vooruitzicht stellend, in ruil voor een beetje enthousiasme. Maar het werd niets. Jammer, begrijpelijk en herkenbaar: ook ik had me op kamp gevoeld als een roze sprinkhaan tussen een hele kudde groene.