Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Man zonder woon- of verblijfplaats met inbrekerswerktuig en pepperspray aangehouden in Oss

OSS - Politieagenten hebben in Oss vrijdagnacht een 23-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden.

Volgens de politie heeft ‘de man het wel erg bont gemaakt'. Hij reed op een scooter terwijl hij geen geldig legitimatiebewijs bij zich had, niet in het bezit van een rijbewijs bleek te zijn en onder invloed was van alcohol en drugs. 

Inbrekerswerktuig en pepperspray

De scooter waarop de man reed bleek daarnaast ook nog eens gestolen te zijn. Ook had hij inbrekerswerktuig en pepperspray bij zich. 

De 23-jarige werd meegenomen naar het bureau waar bleek dat hij een bekende crimineel is die twee boetes open heeft staan. Ook is hij, conform de vreemdelingenwet, verwijderbaar uit Nederland. 

De recherche pakt de zaak verder op. 

  1. Krijgt operatie-Alfa in Oss
het criminele broeinest eronder?
    PREMIUM
    COLUMN PLAATS DELICT

    Krijgt operatie-Al­fa in Oss het criminele broeinest eronder?

    Als jonge verslaggever bracht ik begin jaren negentig mijn eerste bezoek aan woonwagenkamp Vorstengrafdonk, gelegen aan de snelweg bij Oss-Oost. Het kamp was al in verregaande staat van ontbinding, want het rijk had besloten dat de grote kampen moesten verdwijnen - het waren broeinesten van criminaliteit. In één van de weinige woonwagens die nog resteerden, sprak ik met de stamoudste van een echte 'reizigersfamilie’. Die had geen goed woord over voor de plannen van de overheid: de verantwoordelijke wethouder was een onvervalste nazi en alle andere bestuurders trouwens ook.