Volledig scherm
De scooter waar de verdachten mee probeerde te vluchten © Facebook/PolitieOss

Mannen na achtervolging met politiehelikopter opgepakt voor inbraak bij Douglas in Oss

OSS - De politie is maandagnacht is Oss op zoek geweest naar twee inbrekers. Met behulp van een politiehelikopter werd het tweetal uiteindelijk opgepakt in de achtertuin van een woning. Dat blijkt uit een facebookbericht van de politie Oss. Het gaat om een 22-jarige man uit Den Bosch en een 24-jarige man uit Rosmalen.

De inbrekers braken rond 3.15 uur in bij de Douglas aan de Walstraat in het centrum van Oss. Op een scooter gingen ze ervandoor. 

Achtervolging

De achtervolging op de scooter werd ingezet zodra agenten zagen dat een van de bijrijders een grote tas bij zich droeg. Bij die achtervolging werd dus een politiehelikopter ingezet. Uiteindelijk gingen de daders er te voet vandoor richting de Smaragd in de wijk Ussen. Daar klommen twee verdachten over twee schuttingen van woningen. In die achtertuinen konden de mannen in de kraag gevat worden. Dat gebeurde met de inzet van politiehonden.

In de tas, die een van de twee bij zich had, zaten allerlei spullen die in de Douglas gestolen zijn. Bij de parfumerie lag een grote hamer op de grond en zat er een gat in de ruit. De verdachten moeten nog voor de rechter verschijnen.

De ruit bij de parfumerie is inmiddels provisorisch gerepareerd. De winkel is dinsdag gewoon geopend. 

Volledig scherm
Het gat in de ruit bij Douglas in Oss © BD
  1. Alles voor de likes, de shares en dat ene perfecte PSV-plaatje
    PREMIUM
    video

    Alles voor de likes, de shares en dat ene perfecte PS­V-plaat­je

    EINDHOVEN/GEFFEN/OSS - Terwijl PSV op het veld knokt voor drie punten, wordt naast het veld een heel andere strijd uitgevochten: die om de aandacht van de fan. Met een heel leger aan fotografen, cameramannen en andere ‘content creators’ doet de club er alles aan likes en views te scoren. Zo veel mogelijk, zo snel mogelijk, iedere wedstrijd opnieuw. Als klassieke voetbalverslaggever is er amper tegenop te boksen. Een wedstrijd door de rood-witte lens van twee clubfotografen én een tv-maker uit de regio. ,,Binnen een paar tellen staat het op Instagram, sneller kan niet.”