Volledig scherm
De scooter waar de verdachten mee probeerde te vluchten © Facebook/PolitieOss

Mannen na achtervolging met politiehelikopter opgepakt voor inbraak bij Douglas in Oss

OSS - De politie is maandagnacht is Oss op zoek geweest naar twee inbrekers. Met behulp van een politiehelikopter werd het tweetal uiteindelijk opgepakt in de achtertuin van een woning. Dat blijkt uit een facebookbericht van de politie Oss. Het gaat om een 22-jarige man uit Den Bosch en een 24-jarige man uit Rosmalen.

De inbrekers braken rond 3.15 uur in bij de Douglas aan de Walstraat in het centrum van Oss. Op een scooter gingen ze ervandoor. 

Achtervolging

De achtervolging op de scooter werd ingezet zodra agenten zagen dat een van de bijrijders een grote tas bij zich droeg. Bij die achtervolging werd dus een politiehelikopter ingezet. Uiteindelijk gingen de daders er te voet vandoor richting de Smaragd in de wijk Ussen. Daar klommen twee verdachten over twee schuttingen van woningen. In die achtertuinen konden de mannen in de kraag gevat worden. Dat gebeurde met de inzet van politiehonden.

In de tas, die een van de twee bij zich had, zaten allerlei spullen die in de Douglas gestolen zijn. Bij de parfumerie lag een grote hamer op de grond en zat er een gat in de ruit. De verdachten moeten nog voor de rechter verschijnen.

De ruit bij de parfumerie is inmiddels provisorisch gerepareerd. De winkel is dinsdag gewoon geopend. 

Volledig scherm
Het gat in de ruit bij Douglas in Oss © BD