Luchtfoto met de fabrieksgebouwen van margarinefabrikant Jurgens in het centrum van Oss, jaren twintig van de vorige eeuw.
Volledig scherm
Luchtfoto met de fabrieksgebouwen van margarinefabrikant Jurgens in het centrum van Oss, jaren twintig van de vorige eeuw. © Collectie Stadsarchief Oss

Margarinefabrikant Jurgens staat weer even centraal aan de Kruisstraat in Oss, net als andere industriëlen uit het verleden

OSS - Margarinefabrikant Jurgens keert even terug naar zijn voormalige hoofdkantoor aan de Kruisstraat in Oss. Niet in persoon, maar als onderdeel van een thema-avond over de opkomst van de Osse industrie in de Groene Engel. De avond op 27 oktober wordt georganiseerd door het Stadsarchief Oss, de bibliotheek en historische kring De Werkende Mens. 

  1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

    Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

    Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?