Burgemeester Marieke Moorman van Bernheze wandelde de afgelopen weken regelmatig met inwoners om te horen hoe het met hen gaat.
Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester Marieke Moorman van Bernheze wandelde de afgelopen weken regelmatig met inwoners om te horen hoe het met hen gaat. © Jeroen Appels/Van Assendelft

Marieke Moorman is dolenthousiast over haar ommetjes met burgers van Bernheze: ‘Leuk dat het juist niet de actievoerders zijn’

HEESCH - Burgemeester Marieke Moorman van Bernheze voelde zich door corona beperkt in het uitoefenen van haar functie. Ze miste het contact met burgers. Dus ging ze ommetjes met hen maken.

 1. Moeders voor moeders, maar dan met krioelende maden
  PREMIUM
  Column

  Moeders voor moeders, maar dan met krioelende maden

  Er zitten maar heel weinig voordelen aan thuis werken. Echt maar heel weinig. Een van de voordelen is dat ik inmiddels een goede verstandhouding heb met de moedermerel die een huishouden runt in de conifeer vlak voor ons huis en er met de dag verfomfaaider uitziet. Een paar keer per dag doe ik de groene container voor haar open, waarna er dikke kluwens malse maden uit komen klodderen, die zij vervolgens in haar snaveltje propt. Na een tijdje doe ik de deksel weer dicht, zodat er een nieuwe lading vliegenlarven uit de rottende hitte omhoog kan kruipen. Dat ritueel hanteren we nu al een paar dagen; moeders helpen moeders.
 2. Hein (87) mist z’n stuur tijdens vrachtwagentochtje door Vinkel en Nuland, ’Dit was een heel mooi ritje’
  PREMIUM
  VIDEO

  Hein (87) mist z’n stuur tijdens vrachtwa­gen­tocht­je door Vinkel en Nuland, ’Dit was een heel mooi ritje’

  NULAND/VINKEL - ,,Waar is m’n stuur?” Hein van Zoggel kijkt wat vertwijfeld om zich heen als ie met een vorkheftruck en de nodige hulp in de hoge cabine van een vrachtwagen is geklommen. Het stuur zit deze zaterdag voor de 87-jarige bewoner van Sint-Jozefoord in Nuland even aan de verkeerde kant. Het is in de vertrouwde handen van Eugène van der Donk uit Vinkel.