Volledig scherm
Ulysses vierde vorig jaar promotie naar de derde klasse. © Ron van Dijk Fotografie

Massaal ‘nee’van voetballers Ulysses Megen tegen fusie met SBV Haren

MEGEN/HAREN - Leden van de Megense voetbalvereniging Ulysses hebben een dikke streep gezet door de fusie met SBV uit Haren. Met grote meerderheid werd een voorstel van het bestuur tot samenvoeging maandagavond weggestemd. De leden van SBV hadden dezelfde avond juist ingestemd met de fusie. 

,,Dit valt ons rauw op het dak", reageert Ivo Mulders, voorzitter van Ulysses. ,,In onze statuten staat dat dit besluit gesteund moet worden door een driekwart meerderheid. Maar het was andersom; driekwart stemde tegen.” De onzekere toekomst van het eigen sportpark was voor de meeste Megense leden reden om tegen te stemmen. Mulders: ,,Ze vroegen meer garanties dat ze ook in  de toekomst hier konden blijven voetballen. Die konden wij niet geven.” 

De besturen van Ulysses en SBV hadden juist afgesproken dat ze het heikele thema van de locatie voor fusievereniging Vita bij het nieuwe bestuur van deze vereniging zouden neerleggen. ,,Natuurlijk is dat het grootste pijnpunt", verklaart Bert Knipping, voorzitter van SBV Haren. ,,Dat is de reden dat we het op deze manier hebben voorgesteld. Jammer dat de leden van Ulysses dit compromis niet hebben geaccepteerd. De toekomst van beide clubs is hierdoor onzeker.”

Heel erg duidelijk

Ulysses en SBV hebben al vijf jaar een gezamenlijke jeugdafdeling die voetbalt onder de naam Vita. ,,Nu houden we dus de situatie dat elftallen die jaren samen hebben gevoetbald uit elkaar worden getrokken op het moment dat de kinderen volwassen worden.” Knipping spreekt van een ‘heel erg duidelijk signaal’ van de leden van Ulysses. Hij vraagt zich af hoe het nu verder moet met Vita en SBV. 

Mulders geeft de moed nog niet op. ,,We gaan opnieuw in overleg met het bestuur van SBV. Misschien kunnen we voor de seniorenelftallen net als bij de jeugd en vrouwen komen tot samenwerkende elftallen. Maar ik kan me zo voorstellen dat iedereen deze teleurstelling eerst moet verwerken.” 

 1. Osse honden die ‘aanranders, kippendieven en roovers’ aanhouden
  PREMIUM
  Stille getuigen

  Osse honden die ‘aanranders, kippendie­ven en roovers’ aanhouden

  De afgelopen weken haalden, afgezien van die arme gedumpte puppy's in de regio, twee honden het nieuws. En niet de minste. De Duitse staande langhaar Fenna uit Oss mocht deelnemen aan de prestigieuze Nimrod, dé wedstrijd voor jachthonden waaraan het meedoen alleen al een eer is. En dan was er nog de herder July uit Nistelrode die deel uitmaakte van het Nederlands hondenteam dat het opnam tegen België.
 2. Harddrugs en chemicaliën gevonden in Berghem bij tweede fase van Operatie Alfa
  VIDEO

  Harddrugs en chemica­liën gevonden in Berghem bij tweede fase van Operatie Alfa

  BERGHEM - De politie heeft maandag in het kader van operatie Alfa harddrugs, chemicaliën en een grote hoeveelheid chemisch afval gevonden bij het doorzoeken van twee panden in Berghem. De politie houdt bewust in het midden in welk pand de chemicaliën precies zijn gevonden. Een pand, aan de Koolzaadweg, zou de woning van zijn topcrimineel Martien R.. Het andere pand betreft een transportbedrijf aan de Spaanderstraat. De politie gaf aan het vermoeden te hebben dat er naast drugs ook vuurwapens en geld lagen in de panden. Er zijn maandag geen arrestaties verricht.