Deze tuimeldijk bij Megen toont al enkele kernpunten van Meanderende Maas. Huizen en bomen blijven staan, de dijk wordt versterkt aan de rivierkant en daar kan langzaam verkeer terecht. Auto's blijven op de lagere, oude dijk.
Volledig scherm
PREMIUM
Deze tuimeldijk bij Megen toont al enkele kernpunten van Meanderende Maas. Huizen en bomen blijven staan, de dijk wordt versterkt aan de rivierkant en daar kan langzaam verkeer terecht. Auto's blijven op de lagere, oude dijk. © Jeroen Appels / Van Assendelft

Meanderende Maas geeft ook recreatie flinke impuls

OSS/DEN BOSCH - Als winst voor alles en iedereen: zo is het finale plan voor Meanderende Maas gepresenteerd. Niemand hoeft zijn huis uit. De dijken worden veiliger. De natuur wint 500 hectare. 

Bestuurders van waterschap en provincie zaten te glimmen donderdagmiddag in het Bossche provinciehuis. Maar de breedste glimlach toonde wethouder Johan van der Schoot. Inderdaad, knikte hij. Zijn gemeente Oss krijgt, voor een prikkie, een enorme recreatieve impuls.

  1. Brits-Jamaicaanse, maar ook Osse muzikant Robert Green overleden
    Overleden

    Brits-Jamaicaan­se, maar ook Osse muzikant Robert Green overleden

    OSS - De van oorsprong Brits-Jamaicaanse, maar in Oss woonachtige muzikant Robert Green is overleden. In de jaren '80 was zijn band, Reality, bekend in het Verenigd Koninkrijk, ze traden op met UB40. Het nummer ‘Tell me what's going on in your mind’ bereikte de top 20 in Engeland en haalde ook de hitlijsten in Canada. Na een tour in Nederland, waar ze Doe Maar ontmoetten en verschillende optredens gaven samen, bleven Green en de band in Nederland.