Volledig scherm
Impressie van woningen in het 'Componistenkwartier' achter ROC De Leijgraaf in Oss. © Park & People

Meer betaalbare huizen in Componistenkwartier Oss

OSS - Hendriks Bouw en Ontwikkeling past z'n plannen voor de eerste fase van het Componistenkwartier in Oss aan. Er komen meer betaalbare tweelaags woningen en minder drielaags huizen. Daarmee komt het bedrijf naar eigen zeggen tegemoet aan de vraag uit de markt. 

Het Componistenkwartier is een woningbouwproject achter ROC De Leijgraaf in het Sibeliuspark. Het plan bestaat uit vier ‘scherven’ (fases) en wordt gepromoot als de eerste gasloze wijk van Oss. In de eerste fase worden 34 woningen gebouwd. De verkoopprijzen variëren van 225.000 tot 302.500 euro. 

Het plan ging aanvankelijk uit van 10 betaalbare tweelaags woningen, maar dat aantal wordt verhoogd naar 19. Volgens projectontwikkelaar René Detmers bleek na de start van de verkoop dat de belangstelling voor de betaalbare woningen veel groter was dan die voor de wat duurdere huizen. Daarvan worden er nu nog 15 gebouwd. 

In het laatste kwartaal van dit jaar gaat de schop in de grond, aldus Detmers. ,,Daarvoor is inmiddels voldoende verkocht.” Op zaterdag 29 juni houdt Hendriks samen met makelaar Van der Krabben een informatiebijeenkomst over het bouwproject op locatie. De bijeenkomst start om 10.30 uur.