Een willekeurig pakket van de Voedselbank Oss en omgeving. De Voedselbank maakt deel uit van het flankerend (aanvullend) minimabeleid van de gemeente Bernheze.
Volledig scherm
Een willekeurig pakket van de Voedselbank Oss en omgeving. De Voedselbank maakt deel uit van het flankerend (aanvullend) minimabeleid van de gemeente Bernheze. © Voedselbank Oss

Meer geld voor aanvullend minimabeleid Bernheze, om kind niet de dupe te laten worden

HEESCH - Voor flankerend ofwel aanvullend minimabeleid stelt Bernheze drie jaar lang zo’n 48.000 euro per jaar beschikbaar. Daarvoor zijn hernieuwde afspraken gemaakt met vijf partners. Bernheze doet dit vooral omdat de gemeente niet wil dat kinderen de dupe worden van de financiële situatie van hun ouders. 

  1. Deze groene gebieden zijn in Brabant in beeld voor woningbouw: Tilburg zit er niet op te wachten, Oss is positief
    PREMIUM

    Deze groene gebieden zijn in Brabant in beeld voor woningbouw: Tilburg zit er niet op te wachten, Oss is positief

    In Brabant moeten voor 2030 bovenop de geplande 90.000 woningen nog eens 85.000 extra nieuwe huizen gebouwd worden. Om dit voor elkaar te krijgen moeten groene gebieden worden opgeofferd. In Brabant gaat het om gebieden ten oosten van Breda, ten noorden van Eindhoven en ten oosten van Den Bosch. In Tilburg staan ze er niet om te juichen, blijkt na een rondgang. Maar de wethouder in Oss is enthousiast.