Volledig scherm
Het affiche voor de inloopavond. © Paul Driessen

Megen buigt zich over de toekomst van voormalig verzorgingshuis De Maashorst: komen er huurappartementen?

MEGEN - Wie wil er gaan wonen in het vroegere zorgcentrum De Maashorst in Megen? Die vraagt ligt aan mensen in het stadje voor tijdens een inloopavond. Eigenaar BrabantWonen houdt die op woensdag 14 november aanstaande, tussen 19 en 20.30 uur. 

Medewerkers van de woonstichting zijn dan in De Maashorst aanwezig om tekst en uitleg te geven over het voormalige zorgcentrum. 

De leegstaande vleugel daarvan wordt volgens communicatieadviseur Natascha Kleyn tot eind van het jaar gebruikt door de Participatiekliniek en komt daarna vrij. BrabantWonen onderzoekt op dit moment hoe het dan verder moet met De Maashorst. ,,Een van de mogelijkheden is om in die vleugel huurappartementen te maken. We organiseren de inloopavond om een beter beeld te krijgen waar de behoefte ligt en belangstelling naar uit gaat.” 

Wat daar precies uitkomt is afwachten, aldus Kleyn. ,,We lopen nog niet vooruit op conclusies.” 

 Verzorgingstehuis Maashorst ging vijf jaar geleden dicht. BrabantZorg en BrabantWonen moesten daartoe besluiten omdat de overheid ouderen steeds langer thuis wil laten wonen. De Participatiekliniek bracht weer leven in de brouwerij. Die huurt De Maashorst voor een relatief klein bedrag van BrabantWonen. De Participatiekliniek geeft bijzondere trainingen gegeven aan verplegenden en verzorgenden.