Volledig scherm
De cast van Super de Buur op de planken. © Merel van de Glind

Memorabel afscheid Lithse Revu van De Hoeve

LITH - Verschillende potentiële klanten spoedden zich naar De Hoeve om navraag te doen na het lezen van een artikel in De Lithse Courant. Er zou een buurtsuper openen in De Hoeve. 

In plaats van de nieuwe supermarkt was er 23,24 en 25 november een flitsende voorstelling van De Lithse Revu: Kassa Bij! Het doet de 38 leden van De Revu goed dat er ongeveer 750 mensen kwamen kijken. 

In Super De Buur neemt supermarktmanager Hein Alberts steevast de telefoon op met een verhelderend rijmpje: ,,Met Super De Buur, rij te lang en producten te duur". De vreemdste types bezoeken de winkel. ,,Ik heb de rijst in mijn schoenen zitten", lacht een toeschouwer. Even daarvoor was er een oude dame in de winkel die zo heftig trilde dat de rijst alle kanten op vloog. Het kan allemaal in Super De Buur. 

Volledig scherm
Roze tutuutjes in Super de Buur © Merel van de Glind

Ook Sinterklaas doet er de boodschappen en betaalt met pepernoten. Op de reclameborden prijken authentiek Lithse producten, zoals gebraden Henhaan en gesneden Lithse Ham. Hoogtepunt was het ballet, uitgevoerd door 5 stoere mannen in roze tutuutjes. Na prachtige pirouettes en een zweefduik uit een boodschappenkar verdienden zij een hard applaus en een bezoeker die niet meer bij kwam.

Uitdaging

,,Het was een bewuste keuze nog één keer in De Hoeve te staan", vertelt Anke van Gaalen, één van de schrijfsters van het script. Volgend jaar zullen de voorstellingen in het MFA zijn. Licht en geluid zijn er beter, maar er zal elders gebouwd moeten worden. ,,Het wordt een uitdaging het daar ook goed voor elkaar te krijgen", aldus Anke. Voorzitter Rob van de Hurk sloot de voorstelling af: ,,Het was een memorabele avond, de laatste Revu in De Hoeve."

Volledig scherm
Kinky agent ondervraagt de overvallers van de buurtsuper. © Merel van de Glind