Volledig scherm
Recent protest tegen de komst van de mestfabriek voor het gemeentehuis van Oss. archieffoto peter van erp

Mestfabriek Oss: wethouder roept raadsleden op druk te houden op provincie

OSS - Wethouder Johan van der Schoot hoopt dat Osse raadsleden zich nog niet rijk rekenen in het dossier mestfabriek. ,,Juist nu moeten we druk op de ketel houden. Dus als uw partij ook in Provinciale Staten actief is, zorg dan dat die druk blijft.”

Van der Schoot reageert daarmee donderdagavond op de uitspraak van de Raad van State van vorige week. Die besliste in een voorlopige voorziening dat Oss voorlopig mag blijven dwarsliggen als het gaat om de bouw van een enorme mestfabriek aan de Osse haven. In het najaar valt een definitief oordeel in de bodemprocedure. 

De Osse gemeenteraad is unaniem tegen de fabriek. De provincie wil die juist doordrukken. Tenminste, dat wil het huidige demissionaire provinciebestuur. Juist nu er een nieuw bestuur wordt gevormd, wil Van der Schoot de druk erop houden. Raadsleden kunnen dat volgens hem doen door hun collega's in de provincie aan te spreken. ,,Het is jammer dat een bepaald forum hier niet vertegenwoordig is...”

Van der Schoot hoopt dat het ertoe leidt dat de bodemprocedure helemaal van tafel gaat en de provincie naar een andere locatie voor een mestfabriek op zoek gaat. 

  1. ‘Als een roze sprinkhaan tussen een hele kudde groene’
    Column

    ‘Als een roze sprinkhaan tussen een hele kudde groene’

    OSS - Hoewel mijn eigen eenmalige deelname aan de Kako, lang, lang, geleden, geen daverend succes was, had ik het geweldig gevonden als mijn kinderen wél van het kinderkampsoort geweest waren. Twee keer fietste ik een week lang met ze door het bos naar de plaatselijke variant, ze ijs, snoep, een overdosis Netflix en alles wat god nog meer verboden heeft in het vooruitzicht stellend, in ruil voor een beetje enthousiasme. Maar het werd niets. Jammer, begrijpelijk en herkenbaar: ook ik had me op kamp gevoeld als een roze sprinkhaan tussen een hele kudde groene.