Volledig scherm
Recent protest tegen de komst van de mestfabriek voor het gemeentehuis van Oss. archieffoto peter van erp

Mestfabriek Oss: wethouder roept raadsleden op druk te houden op provincie

OSS - Wethouder Johan van der Schoot hoopt dat Osse raadsleden zich nog niet rijk rekenen in het dossier mestfabriek. ,,Juist nu moeten we druk op de ketel houden. Dus als uw partij ook in Provinciale Staten actief is, zorg dan dat die druk blijft.”

Van der Schoot reageert daarmee donderdagavond op de uitspraak van de Raad van State van vorige week. Die besliste in een voorlopige voorziening dat Oss voorlopig mag blijven dwarsliggen als het gaat om de bouw van een enorme mestfabriek aan de Osse haven. In het najaar valt een definitief oordeel in de bodemprocedure. 

De Osse gemeenteraad is unaniem tegen de fabriek. De provincie wil die juist doordrukken. Tenminste, dat wil het huidige demissionaire provinciebestuur. Juist nu er een nieuw bestuur wordt gevormd, wil Van der Schoot de druk erop houden. Raadsleden kunnen dat volgens hem doen door hun collega's in de provincie aan te spreken. ,,Het is jammer dat een bepaald forum hier niet vertegenwoordig is...”

Van der Schoot hoopt dat het ertoe leidt dat de bodemprocedure helemaal van tafel gaat en de provincie naar een andere locatie voor een mestfabriek op zoek gaat. 

  1. Osse honden die ‘aanranders, kippendieven en roovers’ aanhouden
    PREMIUM
    Stille getuigen

    Osse honden die ‘aanranders, kippendie­ven en roovers’ aanhouden

    De afgelopen weken haalden, afgezien van die arme gedumpte puppy's in de regio, twee honden het nieuws. En niet de minste. De Duitse staande langhaar Fenna uit Oss mocht deelnemen aan de prestigieuze Nimrod, dé wedstrijd voor jachthonden waaraan het meedoen alleen al een eer is. En dan was er nog de herder July uit Nistelrode die deel uitmaakte van het Nederlands hondenteam dat het opnam tegen België.