Misselijkmakende lucht uit riool meest waarschijnlijke oorzaak van onpasselijk worden medewerkers bedrijf Oss

UPDATE/VideoOSS -  Hulpdiensten rukten vrijdag uit naar bedrijventerrein Vorstengrafdonk in Oss. Een medewerker van BMT Fire & Rescue was even daarvoor onwel geraakt in de werkplaats, twee anderen klaagden over hoofdpijn. De brandweer verrichtte metingen.

Controller Gemma van Hulst van BMT meldt dat de metingen geen enkel resultaat hebben opgeleverd van gevaarlijke dampen. ,,Meest waarschijnlijk is dat de mensen niet goed zijn geworden van dampen uit het riool.” De medewerker die onwel was geworden knapte snel op nadat hij in een ambulance zuurstof kreeg toegediend. 

BMT Fire & Rescue profileert zich op de eigen website als ‘dé specialist in ontwerp, productie, renovatie en onderhoud van brandweermaterieel op het gebied van brandbestrijding, (technische) hulpverlening, ademlucht, decontaminatie en gevaarlijke stoffen’.  Van Hulst benadrukt dat het incident van vrijdag geen enkele relatie heeft met de aard van het bedrijf. 

Op bedrijventerrein Danenhoef in Oss, een paar kilometer verderop, wordt met enige regelmaat geklaagd over misselijkmakende lucht die uit het riool opstijgt. De gemeente slaagt er maar niet in te achterhalen wat de oorzaak daarvan is. Volgens Van Hulst stijgen de dampen bij tijd en wijle ook op Vorstengrafdonk op. ,,Dat probleem speelt ook hier al jaren. We moeten soms alle deuren en ramen open zetten, anders is het niet te doen.” 

Volledig scherm
Brandweer in Oss bij BMT © Charles Mallo/Foto Mallo
Volledig scherm
Brandweer in Oss bij BMT © Charles Mallo/Foto Mallo