Volledig scherm
PREMIUM
Het rapport van BMC, met geel gearceerd de passages die er op aandringen van de gemeente aan toegevoegd zijn. De strekking: hoog tijd voor een frisse wind door de Groene Engel. © Fotobureau Ruud Rogier

Mister Groene Engel haalt in zijn 'testament’ uit naar wethouder

OSS - Het is einde verhaal voor Oscar Jansen bij de Groene Engel. De directeur stond aan de wieg van het Osse cultuurpodium, maar ziet zich na twintig jaar gedwongen zijn biezen te pakken. ,,Een politiek besluit.” 

Oscar Jansen heeft de pers enkele dagen gemeden na het verschijnen van het kritische rapport van BMC over de Groene Engel. Ongebruikelijk voor de man die twintig jaar aanspreekpunt was van de Groene Engel. Bestuurslid Esther Plante werd naar voren geschoven voor een reactie op het rapport en het besluit van het Osse gemeentebestuur dat daarop volgde. Rapport en besluit laten er geen misverstand over bestaan dat er in de toekomst voor Jansen geen plaats meer is bij de Groene Engel. Daar legt hij zich bij neer. Om te overleven is het cultuurpodium financieel afhankelijk van de gemeente. En het voortbestaan van de Groene Engel is hem dierbaarder dan zijn eigen positie.

 1. De gevaren van een uitzwenkende ploeg: Osse scholieren worden met neus op de feiten gedrukt
  PREMIUM

  De gevaren van een uitzwenken­de ploeg: Osse scholieren worden met neus op de feiten gedrukt

  OSS - Fietsers en landbouwvoertuigen vormen een gevaarlijke combinatie op de smalle polderwegen in Oss en omgeving. Elk jaar vallen er in Nederland een aantal doden en gewonden als gevolg van een ongeval met landbouwvoertuigen. In Oss en Bernheze willen ze daar een einde aan maken door scholieren, maar ook oudere mensen te laten ervaren hoe je als fietser moet omgaan met die enorme voertuigen.
 2. Liever een biertje dan een hostie; toekomst kerk Heeswijk boeit niet iedereen
  Bij de dorpspomp

  Liever een biertje dan een hostie; toekomst kerk Heeswijk boeit niet iedereen

  Het sluiten en herbestemmen van een kerk. Voor veel ouderen, die zijn opgegroeid in de katholieke traditie, een gevoelig onderwerp. Toch is er geen ontkomen aan. Het dalende aantal kerkbezoekers en de hoge kosten voor het onderhoud van de oude gebouwen vragen om ingrijpende maatregelen. Met zorg en respect proberen kerkbesturen, gemeentes en bisdom een nieuwe invulling te vinden. Zoals in Heeswijk.