Volledig scherm
PREMIUM
Het rapport van BMC, met geel gearceerd de passages die er op aandringen van de gemeente aan toegevoegd zijn. De strekking: hoog tijd voor een frisse wind door de Groene Engel. © Fotobureau Ruud Rogier

Mister Groene Engel haalt in zijn 'testament’ uit naar wethouder

OSS - Het is einde verhaal voor Oscar Jansen bij de Groene Engel. De directeur stond aan de wieg van het Osse cultuurpodium, maar ziet zich na twintig jaar gedwongen zijn biezen te pakken. ,,Een politiek besluit.” 

Oscar Jansen heeft de pers enkele dagen gemeden na het verschijnen van het kritische rapport van BMC over de Groene Engel. Ongebruikelijk voor de man die twintig jaar aanspreekpunt was van de Groene Engel. Bestuurslid Esther Plante werd naar voren geschoven voor een reactie op het rapport en het besluit van het Osse gemeentebestuur dat daarop volgde. Rapport en besluit laten er geen misverstand over bestaan dat er in de toekomst voor Jansen geen plaats meer is bij de Groene Engel. Daar legt hij zich bij neer. Om te overleven is het cultuurpodium financieel afhankelijk van de gemeente. En het voortbestaan van de Groene Engel is hem dierbaarder dan zijn eigen positie.