Volledig scherm
Reek krijgt zijn zin: Aldi start op tijdelijke locatie in een weiland. © Mari van Rossem

MKB ziet Aldi in Reek totaal niet zitten: ‘Stop deze waanzin’

REEK - Een tijdelijke Aldi in Reek, dat is bij Ondernemersvereniging MKB Schaijk-Reek compleet in het verkeerde keelgat geschoten. Met ‘stomheid, ongeloof en een gevoel van onvoorstelbaarheid’ hebben ze kennis genomen van het plan.

Het college van B en W wil Aldi een vergunning verlenen om in een weiland aan de Mgr. Borretstraat een tijdelijke supermarkt neer te zetten en te runnen voor maximaal tien jaar. Daarmee komt het ruimhartig tegemoet aan een Reekse hartenwens.

MKB Schaijk-Reek roept per brief het college en de gemeenteraad op ,,om deze waanzin te voorkomen en u sterk te maken voor een krachtig midden- en kleinbedrijf in uw gemeente.”  Voorzitter Alfons Smits spreekt van  concurrentievervalsing in zijn puurste vorm.

Quote

Is dit beleid waardoor inwoners en onderne­mers vertrouwen krijgen in hun bestuur­ders?

Alfons Smits, Voorzitter MKB Schaijk-Reek

Hij voelt zich overrompeld: ,,Zonder enige berichtgeving of overleg wordt dit besluit kenbaar gemaakt. Hoe kan iemand dit rationeel verantwoorden met alle rapportages over dit onderwerp?”, doelt hij onder meer op het gepleegde koopstromenonderzoek. ,,Dat externe rapport spreekt voor zich.”

Smits wijst erop dat het beleid van de gemeente tot nu toe gericht was op concentratie van detailhandel in het centrum van de drie dorpen. ,,Bij de eerste aanvraag van Aldi twee jaar geleden heeft het college ons nog om steun gevraagd met hun afwijzing voor een locatie op het bedrijventerrein in Reek. Want dat paste niet in het beleid van de gemeente en de provincie. Nu draaien bijna dezelfde mensen als 180 graden om.”

,,Is dit consequent beleid?”, zo vraagt Smits zich geschrokken af. ,,Is dit beleid waardoor inwoners en ondernemers vertrouwen krijgen in hun bestuurders?” 

Hij is bang dat veel ondernemers last krijgen van de komst van Aldi, ook vanwege haar branchevreemde activiteiten. ,,Hun toekomst staat op het spel.”

  1. Rechter fileert bewijzen justitie: Osse vader en zoon vrijgesproken van handel in hennep
    PREMIUM

    Rechter fileert bewijzen justitie: Osse vader en zoon vrijgespro­ken van handel in hennep

    DEN BOSCH/OSS Een 53-jarige Ossenaar en zijn 24-jarige zoon zijn door de rechtbank in Den Bosch vrijgesproken van het verkopen van drugs vanuit vaders woning in het centrum. Agenten vonden tijdens een huiszoeking op 10 november 2016 in het huis 26 gram hennep. De Ossenaar, zijn echtgenote en zijn zoon verklaarden later dat deze drugs de gezamenlijke familievoorraad betrof ‘voor eigen gebruik’.