Volledig scherm
Classic Express is neergestreken in Schaijk. © Van Assendelft Fotografie

Mobiele, uitschuifbare concertzaal strijkt neer op schoolplein in Schaijk

SCHAIJK - Bij basisschool De Regenboog staat een mobiele concertzaal. De Classic Express is in Schaijk neergestreken: een enorme truck met uitschuifbare trailer. De eerste rijdende concertzaal ter wereld toert langs alle basisscholen. 

Binnenin zitjes voor een stuk of 35 kinderen en een klein podium met een vleugel.  Deze week zijn de zestien groepen van De Regenboog aan de beurt, in totaal  404 leerlingen.

Quote

Kunst en muziek vinden wij belangrijk

Hilde van Eldonk

Aan boord spelen drie prijswinnaars van het Prinses Christina Concours. De kinderen hebben een speciale stamp-klap-compositie in de klas geoefend. Nu doen ze die samen met de muzikanten. Zij beleven een intiem concert. ,,Je krijg echt het idee dat je in een concertzaal zit. Het is zo nabij. Kinderen kunnen de muzikanten bijna aanraken. Een ervaring om nooit te vergeten”,  zegt schooldirecteur Hilde van Eldonk. 

Belangrijk

Op De Regenboog maken ze veel werk van kunst en muziek. ,,Dat vinden wij belangrijk”, stelt Van Eldonk. In twee periodes in het jaar van pakweg vier weken  dompelt de school de kids helemaal onder.