Volledig scherm
Ter illustratie. © Thinkstock

Moeder blijft in paniek achter op station Rosmalen: trein vertrekt met daarin haar baby

ROSMALEN/OSS - Een vrouw kreeg maandagmiddag de schrik van haar leven toen ze op het station van Rosmalen stond en daar de trein zag vertrekken met daarin haar baby. Dat zegt een reizigster uit Helmond die ook in de trein zat. De NS bevestigt het verhaal.

Maandagmiddag reisde de vrouw samen met haar baby en peuter van ongeveer twee jaar tussen Den Bosch en Nijmegen met de stoptrein. Haar oudste kind wilde volgens de reizigster niet echt luisteren en was een beetje ‘vervelend’. Op station Rosmalen besloot het kind zelfs de benen te nemen en stapte de trein uit.

Waarschijnlijk uit paniek, volgde de moeder haar kind. Toen ze buiten stond zag ze echter dat de buggy nog binnenstond en dat de treindeuren zich sloten. De trein vertrok met daarin de baby. Een van de reizigers zag hoe de vrouw wanhopig achterbleef op het station. 

NS-woordvoerder Michiel Jonker laat weten dat de vrouw direct daarna naar de meldpaal op het station is gelopen. De veiligheidscentrale van NS schakelde daarop het treinpersoneel in. Op station Oss werd de baby door medewerkers van de NS en de politie uit de trein gehaald. De vrouw was daar inmiddels ook naar toe gebracht voor een liefdevolle hereniging.

De commotie in de trein zorgde niet voor grote vertragingen. Wel werd de stoptrein omgezet naar een intercity om vertraging te voorkomen.

  1. Klinkt goed, die ronkende taal van de Raadhuislaan
    PREMIUM
    Column

    Klinkt goed, die ronkende taal van de Raadhui­slaan

    Er kwam ronkende taal van de Raadhuislaan deze week. Landerd en Uden waren oncollegiaal. Oss ging níet opdraaien voor de windmolennoodzaak voor de hele regio. Wég met de gemeente Maashorst, en híer met Schaijk. En wég met die negen reuzen van 240 meter op Strijbeemden, we zetten een paar kleintjes neer in de polder, ver weg van alles en iedereen. De regio, van de regionale energie strategie, zoekt het maar lekker uit. Osse wind voor de Ossenaren. En ohja, dat fietspad naar Lith gaat er ook gewoon komen. Fantastisch!