Volledig scherm
PREMIUM
De technische recherche bivakkeert al vijf dagen voor de flat aan de Lisztgaarde in Oss. © Peter van Erp

Moord op Peter Hovens lijkt ingegeven door wraak: hij zou zus van verdachte diep beledigd hebben

DEN BOSCH/OSS - De moord op Peter Hovens in Oss vorig jaar 22 februari, lijkt te zijn ingegeven door wraak. Dat heeft de hoofdverdachte, de 38-jarige Grzegoz Z., verklaard. Hovens zou de inmiddels overleden zus van Z. , die jarenlang bij hem in huis woonde, diep hebben beledigd .  

Volledig scherm
Het flatgebouw aan de Lisztgaarde. © Funda

 Peter Hovens werd op 22 februari dood gevonden in zijn appartement aan de Lisztgaarde in Oss. Hij was door  één steek in de borst om het leven gebracht. Zijn lichaam vertoonde tal van messteken en snijwonden.  Uit zijn appartement bleken later zijn portemonnee met zijn bankpas, zijn mobiele telefoon en laptop gestolen. Met die bankpas werd kort na de steekpartij  in Oss minstens 1.250 euro gepind door twee mannen, de 38-jarige Grzegoz Z. en de 26-jarige Matheus D.  Van het buitgemaakte geld kochten de mannen in Amsterdam nieuwe kleren. 

De twee Poolse mannen kenden elkaar niet. Ze zouden elkaar kort voor de moord op het station in Oss hebben ontmoet.  Ze hadden geld nodig en Z. zou gezegd hebben dat hij in Oss wel iemand  wist van wie hij geld kon lenen. Bovendien moest hij nog wraak nemen op die man - Peter Hovens - omdat die zijn zus voor hoer zou hebben uitgemaakt. 

  1. Toeristenbelasting? Voor een kat betaal je toch ook geen hondenbelasting.
    PREMIUM
    Column

    Toeristen­be­las­ting? Voor een kat betaal je toch ook geen hondenbe­las­ting.

    OSS - Wie had dat gedacht, dat de regionale arbeidsmigrantendiscussie aangezwengeld wordt door een slimme ondernemer die op zijn centen let? Chaletparkeigenaar Bob Vink heeft natuurlijk groot gelijk dat hij geen toeristenbelasting wil betalen voor huurders die geen toeristen zijn. Als ik een kat had, zou ik geen hondenbelasting willen betalen en als mijn vuilnisbak nauwelijks nog geleegd wordt, wil ik minder afvalstoffenheffing betalen. In ieder geval niet méér.