Volledig scherm
Bloemen op plek van liquidatie Hakan Zatsan © BD

Moskee herdenkt doodgeschoten Hakan Zatsan in Oss

OSS - Familieleden, vrienden en bekenden nemen donderdag in de Ulu Moskee afscheid van Hakan Zatsan (43). De Osse ondernemer werd maandag vlak voor zijn huis op straat doodgeschoten en wordt donderdag na de afscheidsdienst begraven. De vermoedelijke schutter is een 59-jarige stadsgenoot en oud-zakenpartner van Zatsan.

Moskee-voorzitter Abdullah Tegmen denkt dat het donderdag druk wordt in de oude watertoren, waar het gebedshuis in zit. ,,Hakan was een heel aardige man. Erg geliefd.” Het zijn geluiden die je afgelopen dagen meer hoort in de aangeslagen Turkse gemeenschap van Oss. Over de moord zelf kan Tegmen geen zinnig woord zeggen.  ,,Ik weet niet wat er is gebeurd.”

Zakelijk conflict

Het slachtoffer en de verdachte begonnen in 2007 samen het bedrijf Cleaning Solutions, gespecialiseerd in verkoop, onderhoud en reparatie van reinigingsapparaten. Eind 2012 kwam het tot een breuk, onder meer door geruzie over het privégebruik van een pinpas van het bedrijf. Het conflict werd afgelopen jaren meerdere keren voor de rechter uitgevochten. De recherche die de moord onderzoekt, kijkt ook uitgebreid naar het zakelijk conflict dat de twee al jarenlang hebben.