Volledig scherm
Museum Jan cunen © onbekend

Museum Jan Cunen in Oss gaat op zoek naar nieuwe algemeen directeur

OSS - Museum Jan Cunen gaat op zoek naar ‘een aansprekende, allround, nieuwe algemeen directeur’. De nieuwe hoogste baas moet het succes van het Osse museum in de afgelopen jaren verder uitbouwen. 

Met de aanstelling van een algemeen directeur komt een einde aan de tweekoppige leiding van Jan Cunen. Na de verzelfstandiging van het museum in 2015 traden Nurnaz Deniz en Karin van Lieverloo aan als directie. Van Lieverloo kreeg de artistieke leiding, Deniz de zakelijke. Binnen een jaar verdween Deniz echter alweer van het podium, om vervangen te worden door Margo Elemans. Vorig jaar maakte deze zakelijk directeur op haar beurt weer plaats voor Marjon van de Ven. Die heeft nu aangegeven dat zij haar contract, dat doorloopt tot begin volgend jaar, niet zal verlengen. 

Het bestuur van Jan Cunen denkt dat de tijd rijp is om nu op zoek te gaan naar een algemeen directeur die zowel zakelijke als artistieke kwaliteiten heeft en daarvoor de volledige eindverantwoordelijkheid gaat dragen. Karin van Lieverloo doet een stapje terug, maar heeft aangegeven haar deskundigheid en passie voor Museum Jan Cunen onder de leiding van een nieuwe Algemeen Directeur te willen voortzetten. 

Museum Jan Cunen heeft zich in de afgelopen jaren landelijk in de kijker gespeeld met tentoonstellingen als Powervrouwen, We Are Food en Naakt of bloot? Maar ook met het exposeren van het originele Vorstengrafzwaard in combinatie met de onthulling van de grote replica op de rotonde voor het museum en het in huis halen van finalisten van het succesvolle tv-programma ‘Project Rembrandt’.  De gezonde financiële en artistieke situatie maakt de aanstelling van een vaste algemeen directeur gewenst, aldus het bestuur.  

Volledig scherm
Artistiek directeur Karin van Lieverloo doet een stapje terug. © Archieffoto Peter van Huijkelom
  1. Zwijsen en Fioretti College in de ‘prijzen’: allebei het predicaat excellent; ook feest bij Kentalis in Oss

    Zwijsen en Fioretti College in de ‘prijzen’: allebei het predicaat excellent; ook feest bij Kentalis in Oss

    VEGHEL/OSS - Feest op het Zwijsen College en het Fioretti College in Veghel. Beide middelbare scholen hebben samen met zo’n dertig andere middelbare scholen in Nederland het predicaat ‘excellent’ van het ministerie van Onderwijs ontvangen. Dat krijgen ze voor bepaalde onderdelen van de school. Ze mogen de in de wacht gesleepte titel drie jaar voeren. Ook Kentalis Compas College in Oss ‘viel in de prijzen’.