Volledig scherm
Voorstelling "Cut!" van Theatergroep La Duca

Muziek en theater tijdens Bostival in Hoessenbosch

BERGHEM - Theater, muziek en beeldende kunst, het kwam zondag allemaal samen tijdens de eerste editie van Bostival in openluchttheater Hoessenbosch.

Wie afgelopen zondagmiddag een stap zette in het Hoessenbosch stuitte daar op een gezellig tafereel. Het bos, aangekleed met kleurrijke slingers en lichtbollen veranderde voor zeven uur lang in een muzikaal, kunstzinnig festival met jazzmuziek, theater en verschillende proeverijen. ,,Dit is het vierde jaar dat we een festival organiseren in het Hoessenbosch, vorig jaar stond in het teken van femme fatale, dit jaar Bostival. Een festival voor jong en oud waar genieten in de natuur voorop staat”, vertelt organisator Peter van Kreij (61).

Natuur

Het festivalterrein voorzien van drie hoofdpodia waar onder andere zangeres Camilla Blue optreedt, vijf tenten met uiteenlopende theatervoorstellingen en verschillende foodtrucks met heerlijke geurende gerechten, in de rustgevende omgeving van het bos, valt in de smaak bij de bezoekers. ,,Leuk dat ze het zo hebben opgesteld dat je al wandelend door de natuur de ene naar de andere act ontdekt”, vertelt Ingrid Sdrakas (49) die samen met haar zoontje naar het festival is gekomen. ,,Ik las op Facebook dat dit festival werd georganiseerd en het leek mij leuk om een kijkje te nemen. Er heerst een fijne sfeer en de combinatie met de natuur is leuk. Alleen had ik wel wat meer activiteiten voor de kinderen verwacht. Naast kleuren en schilderen zijn er niet echt actieve kinderactiviteiten.”