Nieuwe Helden van Herpen tijdens het nieuwjaarsconcert.
Volledig scherm
Nieuwe Helden van Herpen tijdens het nieuwjaarsconcert. © B vdlinden

Muzikanten St. Hubertus de nieuwe Helden van Herpen

HERPEN - Een cheque van 500 euro is de beloning die Dorpsraad Herpen, waaronder ook de kernen Koolwijk, Overlangel, Neerloon en Keent onder vallen, tijdens de nieuwjaarsreceptie jaarlijks te vergeven heeft aan de zogenaamde Helden van Herpen. 

Die receptie vindt plaats na het nieuwjaarsconcert dat de plaatselijke muziekvereniging St. Hubertus traditiegetrouw in dorpshuis 't Slotje ten beste geeft. Dit jaar werd St. Hubertus zelf toegevoegd aan het rijtje Helden van Herpen. 

Hoe doen ze dat?

De voorzitter van de dorpsraad, Wil de Hoog vroeg zich na het concert openlijk af hoe al de muzikanten het toch voor mekaar krijgen om eind november een groot filmconcert te geven, met tweede kerstdag een eucharistie muzikaal op te luisteren en dan alweer op 5 januari een uitgebreid nieuwjaarsconcert te presenteren. 

Het antwoord van de euphoniumspeler Charl Bueters was kort en krachtig: Elke week repeteren, soms wat extra repetities en vooral ook thuis goed oefenen. St. Hubertus is een vereniging die 89 jaar bestaat en ook vaak voor de gemeenschap klaar staat bij dorpse gelegenheden zoals Sinterklaas en de dodenherdenking. 

Altijd in gesprek blijven

Later sprak voorzitter Wil de Hoog nog de wens uit dat iedereen op een prettige manier kan wonen, verblijven en vooral meedoen met van alles en met iedereen. Zij raadde aan om altijd in gesprek te gaan wanneer er onenigheid dreigt. 

,,Beter dan meteen de deur dichtgooien of een hoop heisa maken want pratende mensen zijn te helpen, zei ons mam vroeger al," aldus De Hoog.