Volledig scherm
De dubbele autobrand bij Ussenstelt in Oss. © Gabor Heeres

Na 22 autobranden in Oss kan burgemeester woord ‘pyromaan’ niet langer vermijden

OSS - Na 22 autobranden alleen dit jaar al in Oss roept burgemeester Wobine Buijs op om uit te kijken naar een pyromaan. ,,Die gedachte maakt mensen angstig, maar ik kan het woord ‘pyromaan’ niet meer vermijden na de vele branden.” 

Vannacht heeft een brand aan de Looveltlaan in Oss de voorkant van een Tesla in de as gelegd. Ook een tweede auto, die ernaast geparkeerd stond, raakte zwaar beschadigd. Het was de zoveelste autobrand van dit jaar in de plaats. Dit jaar zijn al 15 auto's afgebrand en in totaal 22 auto's beschadigd in Oss, zo meldt de gemeente. 

Pyromaan

De Osse burgemeester zegt dat ze het woord ‘pyromaan’ niet langer kan vermijden. ,,Branden kunnen veel oorzaken hebben, van technisch tot verzekeringsfraude of een ruzie. Maar bij een serie branden komt er een moment dat je echt aan een pyromaan gaat denken. Als je het op gaat tellen moet je daar serieus rekening mee houden. De politie onderzoekt elke keer alle mogelijkheden.’'  

,,Niet dat ik daar zekerheid over heb, maar iedereen met een beetje gezond verstand komt tot dezelfde conclusie.” Ze geeft aan dat er altijd andere mogelijkheden zijn, maar dat er na zoveel branden haast geen andere conclusie mogelijk is. 

Ze begrijpt dat die gedachte mensen bang kan maken, omdat er vermoedelijk iemand op pad gaat om bewust auto's in brand te steken. ,,Eerst denk je dat zoiets niet bij jou zal gebeuren. Maar als het echt gaat om iemand die bewust op pad is om auto’s aan te steken, dan is dat een hele nare zaak. Mensen moeten met hun handen van elkaars spullen blijven”, zegt ze in het interview. 

Angst om te parkeren

Dat sommige mensen in Oss hun auto niet meer durven te parken aan de straat uit angst om zelf het slachtoffer te worden van een autobrand, snapt Buijs. Ze roept daarom mensen op om uit te kijken naar een pyromaan en zegt daarbij iedereen nodig te hebben. ,,Iedereen die iets verdachts ziet, kan het melden bij de politie.”

Hieronder de beelden van de autobrand van vannacht aan de Looveltlaan in Oss.

Volledig scherm
De dubbele autobrand bij Ussenstelt in Oss. © Gabor Heeres